Hopp til hovedinnholdet

Vennene mine sier at jeg er feit og suger på ting...

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Alle vennene mine sier jeg er feit og sier jeg suger på ting og jeg føler de hater meg. Jeg føler meg så feit når vi dusjer etter gym siden alle er så syltynne og jeg har litt mer fett på kroppen. Men de er de eneste vennene jeg er med

Besvart 13.09.2018 16:58
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Alle mennesker er frskjellige. Noen er høye, andre er lave, noen er tykke, mens andre er tynne, forlk har foskjellig hårfarge, øyefarge og kroppsbygning. Felles for oss alle er at vi er unike, og helt perfekte slik vi er. Det finnes ingen fasit for hvordan folk skal se ut!

Ingen har lov til å mobbe, og å komme med kommentarer om en annens utseende er absolutt ikke greit. 

Når du blir mobbet, må du først si fra til de som mobber deg at du ikke liker det de sier og be de om å stoppe. Om de ikke stopper, eller du ikke tør å snakke med de, må du be om hjelp hos voksne. 

Når det er på skolen dette skjer, må du snakke med en voksen på skolen som du stoler på. Da har skolen plikt etter utdanningsloven å få slutt på mobbingen. Skolen er ansvarlig for at barn og unge har et godt læringsmiljø uten mobbing, men da må man si i fra.

Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med helsesøster på skolen din slik at du kan få snakke med noen om hvordan du har det nå. Du kan også snakke med sosiallærer på skolen om hvordan du har det. Slik du har det nå er det ikke greit å ha det. Håper du tar tak i det så snart som mulig. Legger ved flere artikler som du kan lese under svaret.

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Selvfølelse og kroppspress

Trist jente ser seg i speilet (colourbox.com)

Vi blir fra ung alder utsatt for tydelige og strenge skjønnhetsidealer, og som følge av et sterkt kroppspress kjemper vi for å være perfekte. Dårlig selvfølese blir konsekvensen for mange.

Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing