Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor sier vennene mine alltid at de skal noe annet?

Annet 19 år
 

Spørsmål

Hei Jeg lurer på noe jeg har alltid merka dette det er alltid det samme hvis jeg spørr venninna om å bli med ut eller spise ute eller inviterer hun hjem til meg jeg spørr all venninnene mine de sier nei de er opptatt kan ikke og engang spurte jeg venninnen min om å komme hjem en uke før spurte jeg henne også sier hun nei kan ikke skal på trening men så jeg på mobilen min og hun var ute med en annen venninne hvorfor vil ingen være med meg ute eller komme hjem til meg og hvorfor skjer alltid det samme at de kommer ikke at de alltid er opptatte når jeg ber dem komme?

Besvart 19.09.2018 17:26
 

Svar
Hei

Tusen takk for at du skriver til oss!

Det er ikke så lett å svare på det du spør om. Det kan være mange grunner til at vennene dine ikke kommer. Men du er jammen en god venn som faktisk inviterer dem, gang på gang :)

Jeg synes kanskje ikke de er like gode venner tilbake. Dersom du har invitert, og de har gjort noe annet uten deg, synes jeg dette er dårlig gjort. 

Du kan godt fortelle dem hvordan du føler deg når du blir holdt utenfor, venner gjør ikke dette. Dere kan snakke sammen og se om dere får til å rydde opp. For det KAN handle om en misforståelse.

Dersom du ikke kommer noen vei med å snakke, eller fortsatt føler at de holder deg utenfor bør du kanskje vurdere om det finnes andre venner, som faktisk har tid til deg. 

Dersom dette dreier seg om utestengelse og du opplever dette som mobbing, håper jeg du sier i fra til skolen. De har plikt til å hjelpe deg, selv om dette ikke foregår PÅ skolen. Snakk med en lærer du stoler på eller helsesøster på din skole.

Man vokser og utvikler seg hele tiden så kanskje er det på tide og lete etter nye venner som fortjener deg bedre :)

Jeg heier på deg!

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Venner som "forsvinner"

Trist jente (colourbox.com)

Det er vanskelig å kjenne på følelsen av et vennskap ikke er like sterkt som det engang var.

Skrevet av Tiril, Ungdomsjournalist.

Les mer

Føler du deg utestengt?

Ei jente er trist mens jenter i bakgrunnene fniser (colourbox.com)

Å føle seg utestengt eller holdt utenfor er ingen god følelse. Hva gjør du hvis du ikke blir invitert med på ting eller ikke blir inkludert i vennegjengen?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap