Hopp til hovedinnholdet

Vanskelig med venner og ønsker meg kjæreste

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er jente på 15 år Når jeg blir kjent med noen så tenker jeg omg du har fått venner men etter noen dager forandrer de seg hvorfor mobber de meg er jeg stygg eller hva skjer med meg er jeg annerledes. Jeg bruker hijab og er somalisk jente men jeg bruker buske jeg liker ikke å snakke mye men jeg liker å henge med gutter men når en somalisk jente eller gutt ser meg med gutter så tenker de noe annet eller at jeg er hore eller noe sånt men, jeg ække det. Noen ganger sier noen at jeg ser ut som en hore bare for jeg bruker bukse med hijab. Jeg ønsker meg kjæreste jeg har rumpe og store pupper og alle guttene går etter meg men jeg føler at de vil bare ha sex med meg og ikke no mer. Hjelp meg

Besvart 24.09.2018 18:41
 

Svar
Hei

Det er ikke greit at andre mobber deg uansett hva som er grunnen. Ut fra det du skriver så tenker jeg at det kanskje oppstår noen misforståelser mellom deg og andre. 

Noen trekker seg unna det de ikke forstår. Har du spurt noen om hvordan de oppfatter deg? Kanskje du bør snakke med helsesøster om det du tenker på? Det kan være nyttig å snakke med noen for å få hjelp til å forstå hva du kan gjøre med situasjonen selv og hva du må få hjelp fra andre til å ordne opp i for å få det bedre. Prøv å være nysgjerrig og interessert i andre. Vis andre hvem du er. Det går an å være litt somalsk og litt norsk. Hva tenker du at du er? Kanskje du må forklare andre litt om deg selv hvis du opplever at andre oppfatter deg på en annen måte enn du tenker at du er? Kanskje du bør spørre de som kaller deg hore, hvorfor de sier det? 

Husk at du bestemmer over din kropp og hvem som skal få gjøre noe med den. Det er lurt å bli godt kjent og trygg på en person før man prøver å ha sex. Mange gutter på din alder er opptatt av pupper og rumpe. Det er gjerne pubertetshormoner som styrer at ungdom blir ekstra kåte og opptatt av kropp. Det betyr ikke at de er klar for voksen seksualitet.

Håper svaret hjelper deg litt videre. Se også vedlagte artikler.

Lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Jeg vil snakke med noen for å dele tankene mine

Nervøs dame (colourbox.com)

Noen ganger er det vært fint å kunne snakke med noen andre enn venner. Det finnes voksne som har tid til å lytte.

Les mer

Utsettes du for sosial kontroll?

PC med hengelås (colourbox.com)

Bestemmer dine foreldre over fritiden din? Kontrollerer de din mobil og PC? Bestemmer de hvilke klær du kan bruke? Er det så sterk kontroll at du ikke får hverdagen din til å fungere med venner, lekser, fritidsaktiviteter og lignende?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing