Hopp til hovedinnholdet

Folk kaller meg hore

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en muslim jente og bruker hijab, men problemet mitt er jeg liker ikke å henge med somaliske jeg er somalisk selv jeg hater å henge med dem fordi de bryr seg om alt pluss jeg bruker hijab med bukse noen ganger så kaller de meg hore bare fordi jeg bruker bokse med hijab. Og jeg liker å henge med gutter, og grunnen til at jg liker det er at somaliske jenter eller alle jenter da lager så mye drama om alt og jeg liker ikke det sø jeg bare slutta å hente med jenter. :( Det var en gang en somaliske jente sa til meg hvorfor bruker du hijab når du er hore slutt å bruker hijab faen. Jeg hadde ikke no svar til det jeg ble skikkelig lei meg og gikk. Jeg er ikke hore jeg henger med guttene bare fordi jeg ikke vil ha drama og sånt og folk tror no annet en det det er. Jeg sminker meg ikke, jeg liker ikke det jentene liker å gjøre og jeg syns at det er helt greit å leve som en gutt, men folk kaller meg hore bare for at jeg henger med gutter. Vi er bare venner men folk tror noen annet;(

Besvart 24.09.2018 19:01
 

Svar
Hei

Så leit at du blir kalt noe du ikke er. Sannsynligvis er de både usikre og har behov for å hevde seg selv. Men det er ikke greit at dette går utover deg.

Kanskje du bør prøve å bli kjent med noen jenter også. Sånn at du har noen jenter rundt deg som forstår og kan bli med å beskytte deg? Eller kan noen av de guttene du er med hjelpe deg med å forklare andre?

Si gjerne i fra om at du blir lei deg når folk kaller deg hore. Prøv å forklar hvorfor du bruker hijab og hva som er grunnen til at du tar de valgene du tar. Du må ikke forklare deg. Men noen ganger kan det hjelpe. Prøv å være interessert og nysgjerrig på andre, og la andre bli kjent med den du er. Mange trekker seg unna det de ikke forstår. Prioriter å være sammen med andre som er imøtekommende og hyggelige. Hvis det er gutter, så er det helt fint at du er sammen med dem. Se også tips i vedlagte artikler. Håper du får det bedre snart. Snakk gjerne med helsesøster eller sosialrådgiver på skolen hvis du trenger å snakke med noen om hvordan du har det. Det kan være nyttig å tenke sammen med noen for å finne løsning på noe som er vanskelig.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Retten til religionsfrihet

Jente føler seg fri (colourbox.com)

Du har rett til å velge selv om du vil ha en religion eller ikke, hva du vil tro på, og hvordan du vil utøve religionen din.

Les mer

Mobbing blant unge

Jente blir mobbet (colourbox.com)

Vi snakker generelt om mobbing når én eller flere personer, gjentatte ganger og over en viss tid, sier eller gjør vonde og ubehagelige ting mot noen som har vanskelig for å forsvare seg.

Les mer

Videotips mot mobbing

Kjetil & Kjartan

Humorduoen Kjetil & Kjartan har laget ni videosnutter med tips til hvordan man kan takle mobbing. Se videoene her, og få gode tips til hvordan du kan bidra til å få slutt på mobbingen i ditt nærmiljø.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Lever du mellom to kulturer?

To jenter (colourbox.com)

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing