Hopp til hovedinnholdet

Mobbing

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hva er det folk er ute etter med å mobbe? Mvh. Gutt på 14

Besvart 24.09.2018 08:59
 

Svar
Hei gutt 14 år

Takk for at du skriver til oss. De som mobber har ofte et dårlig selvbilde og har behov for å "trykke ned" andre for å hevde seg selv. Kanskje kan det være at de er sjalu på den de mobber og ønsker å være som den eller at de selv blir plaget av andre, kanskje hjemme. Noen ganger er mobbing vanskelig å oppdage for de voksne da det foregår så usynlig. Da er det viktig at noen medelever kanskje kan si ifra til de voksne slik at både mobbe ofret og mobberen kan få hjelp. 

Det er forskjellige måter å mobbe på, mobbing blant kan være negativt kroppsspråk og avvisning, som himling med øynene, snu seg bort og mobbing også kan være mer verbalt og fysisk. 

Legger ved noen artikler du kan lese. 

 

Vennlig hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Si din mening om mobbing!

Gutt ypper seg

Selv om politikerne har et mål om å få slutt på mobbingen, foregår det mobbing overalt. Kjenner du noen som har blitt mobbet? Har du blitt mobbet selv? Har du andre saker du vil ta opp?

SI DIN MENING HER

Les mer

Mobbing blant unge

Jente blir mobbet (colourbox.com)

Vi snakker generelt om mobbing når én eller flere personer, gjentatte ganger og over en viss tid, sier eller gjør vonde og ubehagelige ting mot noen som har vanskelig for å forsvare seg.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing