Hopp til hovedinnholdet

Lærerne "bestemmer" hvem som blir mobbet

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, her på Brunla Ungdomskole virker det som lærerene er de som «bestemmer» hvem som blir mobba og ikke. Ikke at de sier til en gjeng at de skal gå å mobbe noen, men at når noen tuller med hverandre er den som blir tullet med automatisk et offer for enten mobbing, trakassering eller voldekt, ja voldtekt. Det er heller ingen av disse lissom offerene som føler de blir verken mobbet, trakassert eller voldtatt. Så egentlig er det jeg lurer på er om det er greit at denne læreren (det er en som hovedsakelig driver med det) gjør som han gjør og sier at vi driver med slike stygge ting når vi i realiteten bare driver med tull og tøys (hvor begge parter er med) som de fleste lærere klarer og forstå, untatt noen få. Til og med når «offeret» beskytter «mobberen, trakaserern eller voldtekst mannen» mener han fortsatt han har rett og at «offeret» blir utsatt for slike fæle ting når «offeret» sier det stikk motsatte til læreren.

Besvart 30.09.2018 17:41
 

Svar
Hei

Dette høres ut som noe som bør tas opp med ledelsen på skolen gjennom tillitsvalgt i klassen og elevrådet. Om det er enighet i klassen om at lærerne overreagerer er det smart å ta dette opp på en skikkelig måte. Gjerne snakk med læreren deres først i en rolig situasjon hvor det ikke har oppstått noe han mener er mobbing, og forklar han hva dere driver med og at dere er enig at det bør gripes inn når det forekommer mobbing. 

Du må huske at læreren vil passe på at dere behandler hverandre med respekt og passer på hverandre, derfor tar han nok grep når han ser noe han føler går over grensen. Han bør dog virkelig passe seg for hvordan han bruker ordet voldtekt, da det er meget alvorlig og skal brukes i ordets rette forstand. Om han som lærer har vært vitne til en voldtekt ville nok saken gått lengre enn at han sier dere må slutte med det. 

Håper det faktisk er som du sier, at personen læreren mener er et offer, egentlig ikke er det. Ta en skikkelig samtale med personen(e) læreren mener er et offer, og virkelig lytt til hva de har å si. Gå inn i dere selv og sett dere inn i de andres situasjon og vurder om det dere driver med er tulling eller mobbing. Det er ikke alltid like lett å se når det ikke er du som blir tullet med. 


Hilsen ungdomsskolelærer i samarbeid med Ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Mobbing

Har du blitt mobbet? På denne siden finner du informasjon om bl.a. skolens ansvar om du blir mobbet, hva du kan gjøre som en venn og du kan lese historier fra noen som har opplevd mobbing. Si ifra, søk hjelp, det nytter!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing