Hopp til hovedinnholdet

Føler meg veldig ensom.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg føler meg veldig ensom. Det er en gutt i klassen som har invitert alle i min russegruppe til sin fest, utenom meg. Jag har prøvd å spurt om å få komme men han sier bare det er fullt, og når vennene mine spirte om jeg kunne komme så fikk jeg samme svar. Så nå sitter jeg her uten lov å komme inn på fest. Hvorfor er det slik at alle andre blir invitert utenom meg, er jeg veldig rar?

Besvart 08.10.2018 07:31
 

Svar
Hei

Beklager at jeg svarer deg så sent. 

Det er veldig trist å høre at du opplever dette, og at det gjør deg ensom og usikker. 

Jeg kan ikke svare deg på hvorfor dette skjer, men at det er urettferdig og ganske ubehagelig gjort av denne gutten er jeg helt enig i. Kanskje er det slik at han kjenner de andre i din russegruppe bedre, og derfor at det var mer naturlig for han å bare be bekjente på festen? Jeg vet som sagt ikke, men uansett er det ikke helt greit gjort. 

Det er likevel fint å høre at du har gode venner som bryr seg om deg, og som har spurt om du kan komme. Det virker jo som at disse vennene er gode, og at det er mer verdt å fokusere på de som behandler deg bra, fremfor de som ekskluderer deg. Det er overhodet ikke din feil at dette skjer, og det er ikke deg det er noe galt med! 

Fokuser heller på de vennene som behandler deg bra, og at de ander ikke er så viktige. Selvsagt føles deg likevel vondt å ikke bli invitert, det forstår jeg, men det at noen behandler deg slik er ikke din feil, det er det viktig å huske på. 

Jeg legger ved noen artikler du kan lese og ønsker deg lykke til. 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer

Føler du deg utestengt?

Ei jente er trist mens jenter i bakgrunnene fniser (colourbox.com)

Å føle seg utestengt eller holdt utenfor er ingen god følelse. Hva gjør du hvis du ikke blir invitert med på ting eller ikke blir inkludert i vennegjengen?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap