Hopp til hovedinnholdet

Vi er sjukt lei en jente i klassen vår, vi klarer hun ikke mer.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, vi er to jenter som er sjukt lei en jente i klassen vår. Hun klenger seg oppå oss hele tiden, og hvis man er med ho i sånn 2 sek tror ho man er bestevenner. Hun har vært klengete på oss siden åttende. Ho er også ganske frekk, og tror alle er i mot ho hele tiden. Ho klager på alt, og tror også at ho er venn med alle. Vi prøver å kutte vennskapet ved å ignorere henne, men da tar ho oss på skuldra, drar oss i håret og maser sånn 100 ganger værre. Vi vet dere tenker at vi er slemme mennesker, men vi har virkelig prøvd å være venner med hun. Vi må finne henne en annen squad, men ingen vil ha ho. Når ho er med oss får det oss til å virke ille og barnslige. En av oss var på rom med henne når vi var på klassetur, og hun klikka på oss pga vi sa hun ødela rom kortet. Ho tror ho er så morsom og kul og sånt, men vi klarer ho ikke lenger. Hilsen to jenter

Besvart 05.10.2018 13:12
 

Svar
Hei jente 15 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Gode vennskap er viktig for alle, både for dere og for denne jenta som du beskriver. Men det er ikke alltid så lett å vite hvordan en er en god venn og hvordan en tar vare på gode vennskap.

Det kan høres ut som den jenta som ønsker å være venn med dere trenger venner, men ikke helt får til å være en god venn. Å ha gode sosiale evner er viktig, spesielt i barne og ungdomsårene. Men noen mennesker klarer ikke å utvikle disse evnene på en sunn og positiv måte, da kan det være lurt å få hjelp.

Jeg forstår at dere synes det er slitsomt å være venn med denne jenta om hun oppfører seg på den måten som du beskriver. Samtidig forstår jeg at det er vanskelig for dere om dere tror at andre tenker at dere er slemme som ignorerer og avviser henne. Og ignorering og avvisning er nok ikke en god metode i dette tilfelle. Det kan lett oppfattes som mobbing, og det tenker jeg at dere ikke ønsker. Derfor er det bra at du tar kontakt for å få råd og hjelp.

Jeg vil anbefale dere å ta kontakt med noen voksne på skolen som kan hjelpe dere å løse denne situasjonen. Både dere og denne jenta og kanskje hele klassen, trenger hjelp til å finne ut av hvordan dere kan akseptere og tolerere hverandre på en slik måte at alle trives og har venner.

Snakk med kontaktlærer, sosiallærer eller helsesøster på skolen. her kan dere få råd og veiledning om hva dere kan gjøre, slik at alle får det bra på skolen.

Jeg legger også ved noen artikler som jeg anbefaler deg å lese.

Håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg alt godt. 

 

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Ti tips for et bedre klassemiljø

jente utenfor klassen

Du tilbringer mange timer med klassekameratene dine, og miljøet påvirker både skoleresultater og resten av hverdagen din. Her er ti tips til hvordan din klasse kan få et bedre klassemiljø.


Av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing