Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir mobbet for klærne mine

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er 14 år og blir 15 i mars, jeg går i. 9. Klasse, jeg blir mobbet for klærne mine fordi jeg bruker ikke mote klær

Besvart 10.10.2018 18:04
 

Svar
Hei!

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 14 år!

Så dumt at du blir mobbet for at du ikke har moteklær! Mennesker bør få gå i de klærne de selv vil uten at andre skal rakke ned på dem! 

Det er ganske vanlig at ungdommer opplever erting og mobbing på grunn av hvordan de kler seg. Men det er ikke din feil at du blir mobbet! Det er ikke greit å plage andre, uansett grunn. 

Det er jo ikke slik at vi mennesker defineres ut fra hvordan vi kler oss. Vi kler på oss klær for å holde oss varme og for å dekke oss til. Det er også fint om det er god kvalitet og at vi føler oss komfortable i klærne. Men hva slags merke det er på klærne eller om det er riktig mote trenger vi ikke bry oss om. 

Jeg tenker at mange av de som er opptatt av hva slags klær de har på seg har et behov for oppmerksomhet. Det kan være oppmerksomhet på seg selv, på hvor mye penger personen har eller annen type oppmerksomhet.

Jeg tror også at mange ungdommer velger å kle seg likt som de andre fordi de er redde og usikre på seg selv. De vil ikke være annerledes. Det er ganske vanlig i ungdomstiden, nettopp fordi det er en tid der mange er usikre på seg selv og prøver og finne ut hvem de er. 

Jeg synes du skal snakke med en voksen på skolen om at du blir mobbet. Hvis dette skjer på skolen har skolen plikt til å hjelpe deg med å få slutt på mobbingen. Men da må du si ifra om det. Du kan snakke med en lærer, helsesøster eller rektor. 

Foreldrene dine kan også hjelpe deg! De kan ta det direkte opp med foreldrene til dem som mobber eller de kan hjelpe deg å ta det opp med skolen. Dessuten er det godt å vite at mamma og pappa støtter deg. Ikke vær redd for å fortelle dem om det!

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Få slutt på mobbingen!

Mobbing med rødt kryss over

Det er ikke din egen skyld eller deg det er noe galt med. Ingen har rett til å plage andre!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing