Hopp til hovedinnholdet

Jeg har mistet bestevennen min til selvmord pga masse mobbing

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Jeg har miste bestekompis min han tok selvmord. på grunn ble mobbet hver neste gang. han jeg prøve å si dette er ikke greit men de hører ikke de bra blåser det lærere sier detter er ikke det de bryr seg han ble dytte ned i trappet ble kalt jævlig neger du har ikke noen å leve for jeg har sakt til rektor ringte foreldre. Jeg følte han hjemme det var siste jeg så han dagen etter komme moren hans gråten inn i klasse rommet og sakt han tok selvmord han stakk kniv i Halsen på selv

Besvart 13.10.2018 10:23
 

Svar
Hei, gutt på 14 år

Tusen takk for at du skriver til ung.no nå.

Dette var veldig trist og vondt å lese. Du har mistet en bestevenn på en ytterst tragisk måte. Det å miste noen til selvmord vil ofte føre til at man sitter tilbake med ekstra mange vanskelige følelser, spørsmål og tanker. 

Du forsøkte det du kunne for din bestevenn. Du sa ifra om at det ikke var greit å behandle han slik som de andre gjorde og snakket med rektor. Det høres ut som om du har vært en veldig god venn. Dette satt din bestevenn helt sikkert veldig stor pris på, men det høres ut som han har hatt så mange andre belastninger rundt seg at han har blitt desperat. Dette fikk et svært tragisk utfall. Nå sitter du tilbake og har mistet din bestevenn. Det er viktig at du tar vare på deg selv framover nå. 

Jeg tror det er veldig lurt at du snakker med noen om hvordan du har det nå. Som sagt så sitter man ofte tilbake med mange vanskelige spørsmål og følelser når noe så brutalt skjer. Du skriver ingenting om hvordan ditt forhold til dine foreldre er. Det er veldig bra om du kan snakke med de voksne du kjenner om hvordan du har det. Kanskje er det også noen lærere/rektor det kan være godt å snakke med - de kjente jo også din bestevenn. Det er ofte godt å snakke med noen som kjente personen slik at man kan være sammen i sorgen og slik at man kan dele minner.

Dersom du heller ønsker å snakke med noen som er litt "utenfor" og som ikke er like preget av det hele går det an å snakke med for eksempel helsesøster eller Helsestasjon for ungdom. Her jobber det fagfolk som er vant til å snakke om vanskelige ting. Det finnes også en landsforening for etterlatte etter selvmord som heter LEVE. Her kan man lese om andre sine opplevelser eller få ord til trøst for å kjenne på at man ikke er alene om å ha mistet noen. De har også en underorganisasjon som heter Unge Leve som er rettet mer mot yngre personer.

Jeg håper som sagt at du snakker med noen rundt deg nå om det som er tungt og at du klarer å ta vare på deg selv framover. Det som er viktig å huske på med sorg er at den ofte vil komme i "bølger". Med dette mener jeg at noen dager så kan man kjenne intenst på smerten og tristheten av å ha mistet noen og en annen dag kan man ha det bra og gjøre andre ting. Ofte svinger det innenfor en dag også, og alt dette er helt greit. Dette er helt normale sorgreaksjoner. 

Jeg sender deg en kjempeklem og gode tanker. Ønsker deg alt godt. 

Med vennlig hilsen psykologen 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er sorg, og hvordan sørger man?

jente sorg (colourbox.com)

Sorg beskrives ofte som de reaksjoner vi får når vi mister noen eller noe vi er glad i. Mange tror at sorgen er verst med en gang etter tapet, men de fleste ungdommer forteller at det tar litt tid før de virkelig forstår hva som har skjedd og hvilke konsekvenser det vil få i livet.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Enkle råd når livet er vanskelig

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing