Hopp til hovedinnholdet

Er leirskole obligatorisk?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg går 7. klasse og skal snart på leirskole. Jeg gruer meg veldig fordi jeg er redd for krangling. Jeg snakker også med en sosfaglærer, hun sier at jeg burde dra på leirskole. Er leirskole obligatorisk? Jeg vin heller være med C på skolen (jeg går i B).

Besvart 12.10.2018 16:38
 

Svar
Hei

I følge Barneombudet er leirskole en obligatorisk del av undervisningsløpet, men dette gjelder ikke alle skoler/kommuner enda. Uansett kan foreldrene dine søke skolen om at du fritas fra dette, og heller er på skolen, dersom de anser dette for å være bedre for deg. Du bør likevel dra, selv om du er redd for krangling. Snakk med lærerne og foreldrene dine om dette på forhånd, og legg en plan for hva dere kan gjøre dersom det blir noen ugreie episoder. Husk at mange gruer seg i forkant av slike turer, men de aller fleste opplever at det er overraskende kjekt og lærerikt. Lykke til!

ungdomsskolelæreren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

- Jeg synes det er vanskelig å takle vonde følelser

Trist gutt (colourbox.com)

Jeg synes ikke det er så lett hele tiden. Noen ganger føler jeg at jeg er deprimert, men jeg tror kanskje jeg er lei meg. Hvordan skal jeg klare å komme meg ut av en vond følelse?

Les mer

Det skal være gratis å gå på skole

Skolebygning (www.colourbox.com)

Visste du at det skal være gratis å gå på skole i Norge? Vi har samlet litt informasjon om det lovbestemte gratisprinsippet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing