Hopp til hovedinnholdet

Mobbing. Hvordan jeg kan hjelpe denne stakkars jenta som lider?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har blitt mobbet og nå ser jeg noen som blir det men jeg tør ikke å ta grep fordi jeg er redd for at jeg skal bli mobbet igjen, alt jeg trenger er noen råd på hvordan jeg kan hjelpe denne stakkars jenta som lider. Hilsen jente 13

Besvart 13.10.2018 16:28
 

Svar
Hei jente 13 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det er så trist at du har blitt mobbet! og det er så bra at det nå er slutt på mobbingen for din del. Jeg forstår at du er redd for at det skal begynne igjen, hvis du tar grep. Når man har blitt mobbet, har man en forståelse for det som skjer, man ser og forstår lettere enn andre. Det er så fint av deg at du ønsker å hjelpe denne jenta. 
Det er sånn at det ikke er lov å mobbe og at skolen skal ta grep, gjøre noe, hvis elever mobbes. Hvis skolen ikke gjør noe, kan mobbingen meldes til Fylkesmannen. Se artikkelen om mobbing på skolen. 
Du kan snakke med helsesøster på skolen. Det er kanskje det som er lettest. Helsesøster har da plikt til å ta det opp med skolens ledelse. Helsesøster kan holde ditt navn utenfor saken. Da hjelper du jenta indirekte, uten at hun eller andre vet det. Og de voksne rundt dere er det som må ta ansvar. 
Snakk med helsesøster så snart du kan!


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing blant unge

Jente blir mobbet (colourbox.com)

Vi snakker generelt om mobbing når én eller flere personer, gjentatte ganger og over en viss tid, sier eller gjør vonde og ubehagelige ting mot noen som har vanskelig for å forsvare seg.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing