Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på om vi driver med, mot en medelev kan kalles mobbing?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Etter sommerferien kom det en ny person til klassen vår. Han var skikkelig frekk mot alle i starten. Han fant problemer i alt og svarte slemt på alt som både elever og lærere sa. Jeg ble veldig irritert og lei meg på grunn av dette og ba han om å slutte. Han ble etterhvert hyggeligere og nå er han mye bedre å være med. Men nå begynner hele klassen å være frekk mot han. Vi ler av hva han sier, påpeker om han ikke får til noe og baksnakker. Jeg er litt usikker på om han oppfatter dette som mobbing eller ikke og om vi faktisk baksnakker. Jeg har pratet med en venn som kjenner han litt fra før av og hun sier at han hadde et ønske om å bli «klassens klovn» men jeg er litt usikker på om jeg tror henne siden hun har løyet mye før. Jeg er redd for at vi mobber han fordi jeg vet at det føles forferdelig å bli mobbet og jeg vet ikke hvordan han tenker om det vi sier. Hva tror dere? Er hele klassen mobbere? Burde jeg kanskje si ifra til en lærer?

Besvart 18.10.2018 11:29
 

Svar
Hei!

Takk for at du skriver til ung.no!

Så bra at du tar tak i dette og ønsker å forsikre deg om at dere ikke driver å mobber denne gutten.

Det er også fint å høre at har forandret seg og blitt hyggeligere å være sammen med. Kanskje var det til god hjelp at du snakket med han, da han oppførte seg uheldig i begynnelsen.

Det er vanskelig å vite om det du bekymrer deg for, er mobbing, men om du har en mistanke om at det kan oppleves slik, er det viktig at det blir en slutt på det. Er det baksnakking, og noe som gjentar seg, er det absolutt snakk om mobbing.

Om du lurer på om han føler seg mobbet, kan du kanskje spørre han om det? Du kan også selv sørge for at du ikke blir en del av det du selv mener kan være mobbing. Ta alltid avstand fra baksnakking.

Du kan lese litt om mobbing i artiklene under, slik at du kan føle deg litt sikrere hva dette dreier seg om.

Skolen har fått strengere regler for å stoppe mobbing. All for form mobbing i skolen skal stoppes. Rektor og alle ansatte i skolen har ansvar for å bidra til dette.

Jeg støtter deg i ta dette opp med kontaktlærer eller rektor. Du kan også prate med helsesøster. Hun har også ansvar for å bidra til å stoppe mobbing, og hun kan hjelpe deg å vurdere situasjonen.

Ønsker deg lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Mobbing blant unge

Jente blir mobbet (colourbox.com)

Vi snakker generelt om mobbing når én eller flere personer, gjentatte ganger og over en viss tid, sier eller gjør vonde og ubehagelige ting mot noen som har vanskelig for å forsvare seg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing