Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en jente som ikke kan se noe positvt med meg selv.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Det er ei jente som virkelig er en forferdelig person! Hun er sykt stygg (syltynn, stor nese, små øyne, uren hud osv.), leker alltid dum for å få oppmerksomhet og hun er fullstendig talentløs! Hun har blitt mye baksnakka pga. hun er så tynn og rar. Og jeg er fullstendig enig med de som baksnakker! Hun er virkelig grusom tvers igjennom! Jeg har virkelig lyst til å få henne ut av livet mitt. Men det eneste problemet er at denne jenta er meg selv.

Besvart 08.11.2018 22:18
 

Svar
Hei!

Takk for at du skriver til ung.no!

Det er vondt å lese din beskrivelse av en jente som må være veldig ulykkelig og som nedvurderer sin egen verdi som menneske.

At denne personen viser seg å være deg selv, gjør meg bekymret for hvordan du har det. Jeg ser at du opplever å bli baksnakket av andre rundt deg. Å bli baksnakket og ikke ha det bra med andre ungdommer, gjør noe med selvbildet og selvtilliten din. Da er det lett å ty til ulike måter å få oppmerksomhet på, som å tøyse og tulle og "leke dum", som du selv sier.

Alle er vi forskjellige og er like viktige som mennesker. Utseende er ikke det viktigste man ser etter når det gjelder vennskap. Det er de personlige egenskapene og hvordan man er som person som er viktig. Du skal derfor være opptatt av å være deg selv og være hyggelig og grei mot andre og stole på at det er bra nok.

Å bli baksnakket er en form for mobbing. Det skal ikke skje og skolen har nye og strenge regler for hvordan dette skal håndteres og stoppes.

Jeg tenker at du trenger hjelp, slik at du kan finne frem til den flotte jenta du egentlig er, med alle de ulike egenskapene du har. Du trenger hjelp til å se deg selv med nye øyne, slik at du kan bli glad og lykkelig over å være den du er.

Jeg vil anbefale deg å oppsøke helsesøster på skolen og be henne hjelpe deg. Hun er vant til å snakke med ungdommer som ikke har det bra. Hun kan også hjelpe deg med å få slutt på det som kan handle om utestengelse eller mobbing. Vis henne det du har skrevet til oss, så blir det lettere for henne å forstå hva du strever med. 

Jeg legger ved noen artikler under, som du også kan lese.

Ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer

Slik er du en god venn!

To kamerater på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing