Hopp til hovedinnholdet

Venninnen min blir mobbet.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei,min vennine blir på en måte mobbet. Vi er/var en jentegjeng og hadde det utrolig bra sammen. Men etter vi var en tur i Fredrikstad sammen med skolen ble alt ødelagt, og det ble drama. Dagen etter var vi hos en av oss, og der ble det enda mer drama. Hun ene jente som «mobber» og ho som blir «mobbet» var ganske gode venner. Ho som blir mobbet var ganske frekk mot hun andre, og sa masse stygge ting til henne hjemme hos en av oss. Men nå har hun sluttet og si alt det stygge så starter ho andre og si masse slemt! Vennina mi blir utestengt av gjengen, og jeg har prøvd å inkludere. Jeg har vært med noen andre på skolen for å holde meg Unda, men da hørte jeg hun ble utestengt fra dem igjen. Dette er en av tingene dem «mobberne» gjør: de filmer alle på Snapchat utenom hun ene, og sender til folk. Istad sa hun ene «Æsj, jeg kaster opp» når ho gikk forbi ho som blir utestengt som var retter mot hun. Istad var vi også på møte etter skolen med to lærere, og da gråt hun som blir mobbet/utestengt

Besvart 29.11.2018 09:36
 

Svar
Hei jente (14)

Det er trist å lese at venninnen din opplever mobbing. Mobbing er ikke bra. Venninnen din er heldig som har deg, som kan støtte og være en god venn for henne. Du er en god person.

Det er bra at dere har snakket med voksne på skolen om mobbingen og at skolen tar tak i problemet. Skolen skal være et trygt sted å være, og da må skolen prøve å gjøre noe med mobbingen.

Det som er viktig fremover nå, er at du fortsetter å være en god venn for venninnen din. Hun har det vanskelig og trenger deg. Ha det gøy sammen, vis at du bryr deg om henne og at du er i mot mobbingen.

Jeg legger ved noen artikler om mobbing og hva du kan gjøre for en venn som har det vanskelig, der kan du finne flere råd.

Lykke til og ta godt vare på hverandre!

Hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing blant unge

Jente blir mobbet (colourbox.com)

Vi snakker generelt om mobbing når én eller flere personer, gjentatte ganger og over en viss tid, sier eller gjør vonde og ubehagelige ting mot noen som har vanskelig for å forsvare seg.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Ti tips for et bedre klassemiljø

jente utenfor klassen

Du tilbringer mange timer med klassekameratene dine, og miljøet påvirker både skoleresultater og resten av hverdagen din. Her er ti tips til hvordan din klasse kan få et bedre klassemiljø.


Av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer

Hvordan få slutt på baksnakkingen?

Jente hvisker (colourbox.com)

Baksnakking er et vanlig problem, det kan oppfattes som uskyldig når det skjer, men være veldig ødeleggende og føre til dårlig miljø i klassen eller vennegjengen.

Av Julie, ungdomsredaksjonen ung.no

Les mer

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing