Hopp til hovedinnholdet

jeg føler ingenting lenger jeg har blitt mobbet siden 4 til 7 klasse

Jente 14 år
 

Spørsmål

jeg føler ingenting lengere jeg har blitt mobbed siden 4 klasse til 7 klasse, helt siden da har jeg ikke følt noe i det heletatt jeg er bare tom innvendig og helt siden den tid har jeg fått tanker om at jeg vil at noe følt skal skje meg eller at jeg ønsker å skade meg selv på sikkerlig høyt nivå men jeg gjør ingnenting siden jeg er redd noen finner det ut så jeg har jo altid hat lange negler så jeg fant ut at jeg kan klore eg selv og jeg får bare hate av det ingen liker meg lenger selv bestevennene mine har sluttet å være med meg nå er jeg fullstendig alene og vet ikke hva jeg skal gjøre.

Besvart 29.11.2018 20:27
 

Svar
Hei jente 14 år

Takk for at du skriver til oss!


Huff - dette er trist å høre! Ingen skal ha det sånn som du forteller. Du skal vite at det er hjelp å få. 

Det høres ut som du trenger noen å snakke med. Når man får tanker om å skade seg er det ofte et desperat forsøk på å uttrykke de vanskelige følelsene sine. Det er mye bedre å få uttrykke disse følelsene og tankene gjennom å snakke heller enn å skade seg. Dette kan du få hjelp til!

Du forteller også at du har blitt mobbet - jeg håper det er slutt på det nå! Hvis ikke er det absolutt noe som må tas tak i. Der har skolen et ansvar for å hjelpe deg.

Har du snakket med foreldrene dine om hvordan du har det? Jeg vil absolutt anbefale deg å gjøre det. Hvis det er vanskelig å forklare, kan du bare vise de det du har skrevet her (og gjerne svaret også hvis det er til hjelp). Da slipper du å si så mye.  Når de vet om dette vil de gi deg trøst, støtte og omsorg.

Du kan også ta kontakt med helsesøster på skolen din. Hun er vant til å snakke med ungdommer på din alder om alt mulig og kan hjelpe deg videre. Dersom det viser seg at du trenger mer hjelp - for eksempel av psykolog kan helsesøster hjelpe deg med hvordan du skal komme i kontakt der. Du kan også ta kontakt med helsestasjon for ungdom der du bor. Les mer om dette på denne linken

Husk at det er mulig å få det bedre igjen, og få mer kontroll på vanskelige tanker.  Du vil som sagt få hjelp til dette hvis du forteller noen om hvordan du har det. Det er ingen mening i at du skal gå rundt å ha det så vondt. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg - jeg ønsker deg det beste!

Med vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing blant unge

Jente blir mobbet (colourbox.com)

Vi snakker generelt om mobbing når én eller flere personer, gjentatte ganger og over en viss tid, sier eller gjør vonde og ubehagelige ting mot noen som har vanskelig for å forsvare seg.

Les mer

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing