Hopp til hovedinnholdet

Jeg er uvenn med ei jente i klassen

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei (: jeg og en jente i klassen vi har vert uvenner helt siden vi begynte i 9 klasse. hun har baksnakket meg og himlet med øynene til meg og hvisker til alle jentene uten om meg og sender stygge blikk vi har sakt i fra til læreren men de prøver å hjelpe men hun blir aldri bedre. jeg har ikke gjort henne noen ting, plutselig ble hun bare sånn .hjelp ver så snill har dere noen tips på hva vi kan gjøre ?<3

Besvart 06.12.2018 22:07
 

Svar
Hei

Dette hørtes ikke så kjekt ut. I den alderen dere er nå er det svært mye som foregår både i hodet og kroppen, og mange sliter nok litt med å finne ut av sin egen identitet. Dette kan nok være en grunn til at denne jenta holder på slik hun gjør, i mangel på noe bedre å finne på. Dessverre er det ikke noen enkel løsning på dette. Dere er avhengig av å få denne jenta til å innse at hun oppfører seg barnslig. Kanskje kan dere prøve ut litt ulike strategier? Dere kan enten forsøke å ta helt avstand fra henne og late som at hun ikke plager dere. Dette vil nok irritere henne, da hun sannsynligvis gjør dette for å få oppmerksomhet. Kanskje vil hun etter en tid gå lei, og ikke orke å oppføre seg slik lenger. Hvis dette ikke fungerer kan dere jo forsøke å være overhyggelige med henne, og se om dette fungerer. Det beste er nok likevel å ta en ordentlig prat med henne og finne ut av hvorfor hun gjør dette. Sannsynligvis har hun en underliggende grunn til dette. 

Jeg håper dette var til hjelp. Lykke til!

ungdomsskolelæreren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Såret av kommentarer?

Jente tenker (colourbox.com)

Mange slenger med leppa og kommer med ufine kommentarer. Hva gjør du om det er du som blir rammet?

Les mer

Blitt uvenner? Slik ordner du opp.

To jenter med ryggen mot hverandre (www.colourbox.com)

Opplever du å bli behandlet urettferdig av vennene dine, eller har du kranglet med en venn? Her er noen gode tips til hvordan dere kan snakke godt sammen og kanskje løse problemet.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing