Hopp til hovedinnholdet

lurer på hvorfor utlendinger er så jævla frekke

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hallo hallo jeg lurer på hvorfor utlendinger er så jævla frekke jeg har prøvd å være hyggelig og grei mot dem men det er spesielt en jeg har problemer med, eller han med meg egentlig. Det begynte når han var ny når han kalte meg en ''fitte'' og kasta en is klump i bakhodet mitt å da begynte hele gjengen hans og le. Jeg ikke hadde gjort noe mot han og en venn av meg gikk og spurte hvorfor han gjorde det da tok han som kasta isklumpen og slo kameraten min og la han i bakken vi sa ifra til læreren og hu ble bare sur og sa ''dere starta helt sikkert'' men vi gjorde ikke det. Så ble det stille en lang periode (ca ett år) så la han meg til på snapchat, jeg lurte på hva han ville så jeg aksepterte forespørslen bare får og bli møtt med ''hvem i helvette er du din fitte!'' å siden har han vært frekk dytta og slengt med kjeften til meg og kamerater. uten att de har sagt noe. vi har sagt ifra til lærerene (andre en hu over) å de blir sure poenget mitt er vell bare hvorfor kan de gjøre det de vil?

Besvart 18.12.2018 08:47
 

Svar
Hei!

Det er forståelig at du blir frustrert og sint over at du blir behandlet på edenen måten, og det vil det være uansett om det er en norsk ungdom eller en utlending. Vi sier gjerne at ingen skal finne seg i å bli mobbet eller trakassert av andre.

Du/dere har sagt fra til lærer uten å få noe gehør og det tenker jeg  ike er bra. Selv om vi skal ha forståelse for at mange av våre nye landsmenn kan ha opplevd mange forferdelige ting og at de kan være traumatiserte, er det heller ike slik at de kan få gjøre som de vil uten at det blir reagert på det.

Hva kan dere gjøre? En ide kan være å prøve å snakke med den gutten/de gutene  som kaller deg og mobber. Hva er bakgrunnen for at de gjør det, hva har han imot deg og er det noe du har gjort /sagt som gjør at du irriterer han? Eller er du bare et tilfeldig offer? Det kan hjelpe.

Du sier ikke noe om dette er gutter som går i samme klasse som deg, men om det er det, kan det hjelpe å ta opp hvordan vi er mot hverandre i klassen?. Det er lett å tenke at det ikke vil hjelpe, men det er absolutt verdt å prøve for det er heller ikke greit å bare stilletiende godta at det er slik.

Jeg legger også ved noen artikler til deg det kan være hjelp i å lese.

Ønsker deg god jul og håper dette kan være litt til hjelp!

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing blant unge

Jente blir mobbet (colourbox.com)

Vi snakker generelt om mobbing når én eller flere personer, gjentatte ganger og over en viss tid, sier eller gjør vonde og ubehagelige ting mot noen som har vanskelig for å forsvare seg.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing