Hopp til hovedinnholdet

Jeg har blitt mye mobbet på skolen og har nesten ikke kontakt med noen

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg vet ikke hvordan jeg skal skrive eller fortelle dette til noen. Jeg har hatt mase problemer oppigjennom årene mine på barneskolen, ungdomsskolen og VGs. Jeg begynte og bli mobbet i 6 klasse foring jeg var andelenes(innen for at jeg har dårlig syn og brukte hjelpemidler), i 7 klasse byttet jeg klasse i et halvt år da vi skulle begynne på ungdomsskolen, jeg havnet i klasse sammen med mobberne, gikk mye av lene. Etter vert begynte det med fysisk mobbing der lærerne sto og så på og ikke gjorde noe inngrep før jeg sluttet og komme på skolen. Jeg fikk lege erklæring i to måneder. Klarte ikke og komme til bake så byttet skole, hadde det helt ok der i ca et år. Så fant jeg ut at en av mobberne skulle starte i samme klasse som meg så ble det opprettet en sak på dette og jeg vant med at henne ikke fikk lov til og starte der. Men det er en grund til at jeg sender dette til deg, jeg har blitt ekstremt preget av dette, jeg har nesten ikke sosial kontakt med noen. Jeg går nå på VG 1, og me

Besvart 28.12.2018 19:59
 

Svar
Hei!

Det er leit å lese at du har opplevd så mye vondt på skolen. Ingen barn eller unge skulle være nødt til å oppleve mobbing. Det er ekstra vondt å lese at lærerne ikke hjalp deg når du ble utsatt for dette. 

Det er ikke vanskelig å forstå at du synes det er utfordrende å være sammen med noen etter alt du har opplevd. Kanskje har du vanskelig for å stole på andre. Kanskje har du også fått veldig dårlige tanker om deg selv. Alt dette, og sikkert mye mer, er med på å gjøre det vanskelig for deg å være sosial. 

Jeg tror det er viktig at du får snakket med noen om det du har opplevd. Kanskje tenker du ofte på det som har skjedd og får vonde følelser når du tenker på det. Disse følelsene og tankene er det viktig å bearbeide slik at det ikke hindrer deg fremover i livet. 

Jeg håper du har snakket med noen om disse tingene mens de har pågått. Du har hvert fall hatt kontakt med fastlegen din slik jeg forstår det. 

Jeg vil anbefale deg å finne en voksen som du stoler på som du kan snakke med. Det kan for eksempel være helsesøster. Helsesøster har mye erfaring med å snakke med ungdom som strever med ulike ting, også ungdom som har opplevd mobbing. Du kan ta kontakt med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom der du bor. 

Du kan også ta kontakt med fastlegen din. Fastlegen din kan henvise deg til psykolog hvis det er behov for det. 

Det er viktig at du jobber med tankene og følelsene dine slik at de ikke blir til hinder for deg. Du må prøve og tenke fremover og bruke krefter på å bli glad i deg selv og stole på at ikke alle andre mennesker er ute etter å gjøre deg vondt. Dette kan helsesøster hjelpe deg med. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Urettferdig behandlet på skolen? Dette kan du gjøre!

stoler på pultene (colourbox.com)

Blir du ikke sett i timene? Og får du dårligere karakterer eller flere anmerkninger enn du synes du fortjener? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å løse problemet.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing