Hopp til hovedinnholdet

Føler meg ikke velkommen blant vennene mine

Jente 14 år
 

Spørsmål

Heii slutten av 7 klasse ble jeg god venn med en fra en annen skole.Vi var og er sammen nesten hver dag.Før så klarte jeg ikke å være meg selv,jeg måtte liksom være en av de kule.Jeg følte jeg måtte være det siden hvis ikke hadde jeg ingen andre å være med.Når jg fikk hun gode vennen min så turte jeg å være meg selv over alt.Men i starten av 8 klasse føler jeg at vennr bare ser rart på meg.Noen ganger når jg står rett bak dem å spørr dem om noe så igno de meg.Jg får på en måte lov å være md dem,men tørr nesten ikke å snakke for føler jeg blir sett rart på også inkluderer de ikke mg,de bare tuller med hverandre så står jeg der som en idiot og vetke hvor jg skal gjøre av meg.Nå har jg ingen venner på skolen.Jg syntes det er kleint å ikke ha det og vet ikke hvor jeg skal gå.Har bursdag snart å har bare en venn å invi.Å jg klarer ikke å dra på skolen jg later som jeg er syk ofte.kan ikke snakke med helsesøte engang, har ingen. vil bytte til skole til vennenmin sin skole, men fåkke lov.Tips

Besvart 10.01.2019 15:02
 

Svar
Hei


Dette var leit å høre! Ut fra det du forteller tror jeg det kan være lurt å prøve og få seg nye venner. De skolevennene du har nå behandler deg ikke bra, og du skal ikke måtte føle deg i veien. Det er utrolig trist at de behandler deg på denne måten og du skal ikke måtte finne deg i dette. Prøv heller å ta kontakt med andre folk. Jeg skjønner at dette er vanskelig og ukomfortabelt, men du vil nok få det mye bedre når du først har fått deg venner som setter pris på deg for den du er. Ikke la deg skremme til å ikke være deg selv. Det er kjempefint at du tør å være deg selv - uansett hva andre måtte tenke.

Gi det et ordentlig forsøk på den skolen du er på nå. Kanskje du rett og slett bare ikke ha funnet din vennegjeng ennå. Det er helt sikkert mange som vil sette pris på å være venn med deg. Ikke gi opp selv om de vennene du har nå oppfører seg kjipt mot deg. 

Les gjerne gjennom artiklene under!

Masse lykke til:)

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

10 tips til å få nye venar

Jenter som prater (www.colourbox.com)

Dei fleste synes det er kjekt å få nye vener, men det er ikkje alltid like lett. Både på skulen og på fritida møter vi mange folk vi har lyst til å bli kjende med, utan at vi veit heilt korleis vi skal få det til.

Skrive av ungdomsjournalist Rakel.

Les mer

Ekte vs falske venner

Guttegjeng (colourbox.com)

Har du opplevd å bli sviktet av en venn? Eller har du opplevd å bli kjent med en person du følte du hadde god kontakt med, men som viste seg egentlig å være en falsk venn? Kjenner du en person du oppriktig kan kalle en ekte venn?

av Skage, ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing