Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir mobbet og tvunget til å gjøre ting. Jeg tør ikke si fra hjemme...

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går på en skole der det er fra 1-10 klasse og jeg går i 8 klasse det er 2 gutter spesielt i 10 klasse som har mobbet meg ganske ekstremt helt siden jeg flyttet hit i mai 2018. Jeg er ikke så sterk og er ganske tynn så så klart måtte de plukke på det, men set verste er når de tvinger meg til å slikke skoene deres og tar på meg på en sexuell måte. Jeg har prøvd å si det til rektor men det hjelper ikke og for hver gang jeg sier det blir det bare verre! Vi har noen få fag sammen, gym er det værste da pleier de å gå inn i dusjen å gjøre ekle ting med meg! og de har sakt at om jeg sier noe så kommer de aldri til å slutte med det! Jeg er redd for i dag etter skolen truet han ene meg med en kniv og sa at han skulle drepe meg om jeg ikke gjorde det han sa! Og etter på banket de meg opp og nå tørr jeg ikke gå hjem for da kommer mamma og pappa til å se det!

Besvart 30.01.2019 19:23
 

Svar
Hei gutt 13 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hvordan du har det og hva du gjennomgår i din skolehverdag. Det er vondt å lese at noen gjør slik mot deg og at du føler du får det verre når du sier fra!

Jeg vil sterkt oppfordre deg til å snakke med foreldrene dine. Du trenger ikke stå i alt det vonde helt alene og du trenger ikke snakke med rektor og lærere uten støtte av andre voksne.

Jeg tror foreldrene dine hadde satt pris på at de får vite hvordan du har det på skolen slik at de kan hjelpe deg og støtte deg når du har det vanskelig.

Det er ikke din skyld det du opplever og du har ingenting å skamme deg for! 

Guttene som gjør dette mot deg vet innerst inne i seg at det de gjør ikke er greit på noen som helst måte! 

Jeg syns du er så modig som har snakket med rektor! Forsøk igjen - snakke med læreren din, helsesykepleier slik at det er flere som kan hjelpe deg i den situasjonen du er i nå.

Det er vanskelig å si hvorfor du får det verre etter at du har snakket med rektor. Vet du selv hvorfor det føles verre? Føler du at du blir tatt på alvor?

Jeg vil også minne deg på at det du blir utsatt for ikke handler om deg men om noen som gjør noe de ikke skal. Du kan være tilfeldig valgt og jeg håper du får det bedre snart og den hjelpen du trenger til å si fra.

True med kniv er straffbart og kan politianmeldes og dette kan du få hjelp til av en voksen!

Jeg legger ved noen artikler til deg som kan være til hjelp for deg å lese.

Ønsker deg alt godt og at du får det bedre snart!

God klem til deg!

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mats fikk psykiske problemer av mobbingen

Gutt i skolegård  (www.colourbox.com)

Mats (16) ble mobbet gjennom hele barneskolen. I 10. klasse endte han på sykehus med store psykiske problemer. Les Mats sin sterke historie her.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Spørsmål og svar om: mobbing

Trist gutt (colourbox,com)

Lurer du på hva du kan gjøre om vennen din blir mobbet? Har du dårlig selvtillit og sliter med mobbing? Få svar på dine spørsmål om mobbing her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing