Hopp til hovedinnholdet

Mobber vi henne ?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg begynte på ny skole til høsten. Alle var nye som begynte der. Vi var 6 jenter i klassen og ble en super gjeng alle sammen. Så slutta en og det kom en ny jente i klassen. Hun var veldig hyggelig og ble tatt godt imot. Etter hvert merket jeg og de andre jentene at hun var veldig slitsom og intens, når vi hadde skoleoppgaver hjalp hun aldri til og jeg måtte gjøre alt. Det var utrolig irriterende og slitsomt. Jeg trengte ar hvis jeg holdt meg litt unna hun ville det bli bedre og mindre slitsomt. Tror de andre merket det samme og hun begynte å være mer og mer utenfor. Dette har pågått i ca 4 måneder og er livredd for at jeg har mobbet hun. Nå virker hun litt Deppa og holder seg unna meg når jeg prøver å gjøre det godt igjen. Vet ikke hva jeg skal gjøre. Og jeg er veldig redd hun skal ta det opp til en stor sak med foreldre og det hele. Og at det kommer til å stå mobber på orden og oppførselskortet. Mest er jeg redd for at jeg har ldelagt livet hennes eller noe.

Besvart 10.02.2019 15:03
 

Svar
Hei

Så fint at du ønsker å finne ut av dette. 
Dere synes hun ble for mye, og trakk dere unna. Kanskje var hun veldig ivrig, fordi hun har så opptatt av å få innpass, å passe inn i gjengen. Noen blir veldig ivrige når de er nye. 
Mange ganger roer det seg når en føler seg trygg og ikke behøver jobbe så mye for å bli likt/inkludert.  

I skolesammenheng er det viktig at alle får plass. Hvis det er slik at noen er veldig slitsomme eller ikke gjør det de skal for eksempel i gruppeoppgave kan en snakke med læreren om hva en skal gjøre. Læreren kjenner alle elevene, og kan også hjelpe å legge til rette, evt korrigere hvis noe blir feil. 
En kan også oppfordre henne til å vente på tur, si at hun må gjøre sin del i gruppeoppgavene og lignende. 
Forsøk også å unngå å snakke mye om henne når hun ikke er der. Da kan det lett skje at alle lar seg rive med i negativt snakk om henne. 

Jeg tenker det er gode muligheter for å inkludere henne igjen. 

Du kan også snakke med helsesykepleier på skolen om  dette. Hun kan drøfte dette med deg, og gi gode råd, som er mer konkrete enn  jeg kan gi her. 
Du virker til å være enn omsorgsfull jente, som gjerne vil henne godt, derfor tenker jeg ikke dette som mobbing. 
Jeg tenker det er fint om du inkluderer henne igjen, og viser interesse. 
Hvis det blir veldig intenst , så kan sikkert helsesykepleier gi gode innspill og råd på hva du kan gjøre. 

Jeg håper noe av dette kan være til hjelp. 

Lykke til videre. Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Blitt uvenner? Slik ordner du opp.

To jenter med ryggen mot hverandre (www.colourbox.com)

Opplever du å bli behandlet urettferdig av vennene dine, eller har du kranglet med en venn? Her er noen gode tips til hvordan dere kan snakke godt sammen og kanskje løse problemet.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing