Hopp til hovedinnholdet

Jeg ble mobbet på barneskolen. Hva er galt med meg?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 14 år. På barneskolen hadde jeg en veldig liten klasse (under 18 personer) jeg ble mobbet alle de 7 årene. Jeg skrev ned alle ordene det er over 100. På ungdomskolen så ga de meg blikk. Jeg følte jeg kunne lese tankene dems. Vær gang jeg var ute så kunne jeg lese tankene til folk. Jeg er min egen mobber. Alt jeg gjør hater jeg. Jeg begynte å klore meg selv til jeg fikk sår. På armen først. Men alle så det. Jeg sa jeg skrapa meg. Jeg starta å gjøre det på foten min. Og når vi hadde K&H så hadde vi kniv. Jeg gikk et sted det jeg var alene å kjefte med. Under den klompen på hånde. Jeg skulte det. Men noen så det. Jeg lot som det var et uheld. Hva er galt med meg! Jeg klarer ikke å stoppe å klore. Jeg blir glad. Jeg liker det. Hva skal jeg gjøre, hvem og hvordan skal jeg si det? Og hvordan skal jeg stoppe!

Besvart 18.02.2019 18:27
 

Svar
Hei jente 14 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hvordan du har det. Jeg forstår at du strever med mye etter alle årene med mobbing. Det er ikke noe galt med deg!

Når man blir mobbet i så mange år så blir vi påvirket og ofte så får vi negativt selvbilde og tror det er noe galt med oss. Det er det ikke! Du har nå blitt din egen mobber og det forteller meg at du har noe i deg som har tatt over din egen lille indre stemme og at du strever med ettervirkninger etter mobbingen du har blitt utsatt for.

Nå har du funnet en løsning ved å skade deg selv som får deg til å føle deg litt bedre og det er vanskelig å slutte!

Selvskading er et symptom på at man har det veldig vondt inni seg. Når man skader seg så får man det litt bedre en liten stund. Dette varer dessverre ikke så lenge så kommer trangen til å skade seg tilbake. Er det slik for deg?

Jeg vil sterkt anbefale deg å snakke med helsesykepleier på skolen din om det du har opplevd på barneskolen og hva du opplevde andre gjorde mot deg på ungdomsskolen. Ved å snakke om det så kan du få hjelp til å sette ord på tanker og følelser slik at du ikke trenger å skade deg lenger! Det finnes hjelp å få - heldigvis.

Ved å snakke om det så får du også tilbake en sunn og god selvfølelse og selvtillit. Nå høres det ut som du strever med dette etter årene med mobbing. Mobberne har ikke rett!

Jeg legger ved noen artikler til deg som jeg tror kan være til hjelp for deg å lese.

Ønsker deg alt godt og at du får det bedre snart! Du er god som gull!

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Spørsmål og svar om: mobbing

Trist gutt (colourbox,com)

Lurer du på hva du kan gjøre om vennen din blir mobbet? Har du dårlig selvtillit og sliter med mobbing? Få svar på dine spørsmål om mobbing her.

Les mer

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing