Hopp til hovedinnholdet

Vondt å måtte 'utestenge' meg fra pizzakos med klassen, pga dårlig råd.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Gutt 13. I dag så hadde en lærer og forelder arrangert en sånn pizza-dag etter skolen hvor de som kan, komme og spise pizza. Foreldre kunne vippse etterpå. Jeg hadde lyst til å gå på dette fordi alle vennene mine gikk, men jeg visste at foreldrene mine ikke har rå til å betale 200kr på pizza i dag. Jeg hadde heller ikke penger på meg så hvis noen andre kjøper noe så er jeg ikke alene og er den eneste som ikke handler noe. Så jeg bare sa at jeg ikke kunne komme pga har ikke tid. Så brydde jeg meg ikke om det helt til vennene mine la ut my-stories på snapchat hvordan de er sammen og har det så gøy. Jeg følte meg utestengt selvom jeg egentlig ikke var det. Men så tenkte jeg; jaja, det går bra. Planen var at det skulle være pizza på Peppes, så skulle folk hjem, sånn tenkte jeg og. Men etterpå så gikk alle ut og hadde det gøy og tok bilder av hverandre og hadde det så gøy, uten meg. De la ut mange bilder av dem selv og jeg følte meg utestengt, når jeg 'utestengte' meg selv. Er lei meg nå..

Besvart 05.03.2019 11:09
 

Svar
Hei

Dette var da en trist historie! Takk for at du deler med oss :-) Selv om det bare var deg i klassen, som ikke var tilstede på sammenkomsten, skal du vite at det er mange andre rundt om som har det på samme måte som deg - som må unnlate å være med på ting, fordi familien ikke har penger. Som også finner på forklaringer for at de ikke kan, mens det egentlig bunner ut i et spørsmål om økonomi.

Jeg leser at du hadde en strategi for å komme deg igjennom tanken på at resten av klassen var samlet, mens du ikke var med; du tenker at de bare spiser og så drar hjem - og det bryr du deg ikke om, men tenker at det går bra.

Når du blir oppmerksom på at de etter pizzaen er ute sammen og har det gøy, blir det vondere - noe jeg skjønner godt. Opp i det hele forstår jeg det slik at du ellers har det fint, og er inkludert. Heldigvis!

Uansett kan kanskje foreldrene dine ta en prat med skolen, og forklare hvordan dette ble for deg. Dette slik at lærerne kan bli oppmerksom på ikke alle har penger til overs til en hver tid, og kanskje unngå å foreslå noe lignende på så kort varsel en annen gang. Kanskje kunne dette løst seg slik at du kunne vært med, dersom foreldrene dine var forberedt og kanskje kunne satt av penger? For det er vondt å måtte 'utestenge' seg selv.

Dersom familien generelt har dårlig økonomi, vil foreldrene dine kunne skaffe seg en oversikt hos NAV om hva de eventuelt kan tilby av støtte. Det er mye informasjon på NAV sine internettsider (NAV.no).

Om du trenger å prate med noen kan du alltid snakke med helsesykepleier (helsesøster) på skolen, eller på helsestasjonen. Kanskje hun/han har noen gode tanker rundt dette.

Håper at dette var til hjelp. Lykke til :-)

Jeg legger ved linker til noen artikler som kan være interessante for deg.

 

Med vennlig hilsen Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

Ti tips for et bedre klassemiljø

jente utenfor klassen

Du tilbringer mange timer med klassekameratene dine, og miljøet påvirker både skoleresultater og resten av hverdagen din. Her er ti tips til hvordan din klasse kan få et bedre klassemiljø.


Av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing