Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre når vennene mine bare sier jeg er stygg?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en 14 år gammel jente som ble mobbet på skolen i dag etter at jeg hadde gjort håret lysere. En gutt sa at jeg var fin å når jeg fortalte det til min beste "veninne" begynte hun å le av meg og sa mye sånn som: - Du fin? ahha bra vits. Jeg ble ganske såret siden var fornøyd selv med året men det så " for gult ut". Når jeg kom hjem fortalte jeg det til mamma å hun ble sur siden hun sa at jeg alltid sier det negative til ho. Ble sendt opp på rommet for 4 timer siden men nekter å gå ned. Sulter siden spiser aldri no på skolen en går ikke ned. Lurer på hva jeg kan gjøre siden de " vennene" jeg har sier bare at jeg er stygg osv.

Besvart 15.03.2019 10:41
 

Svar
Hei jente 14 år! 

Det er mange ting du kan gjøre for å få det bedre. 

  • Husk at det aldri er din feil når du opplever mobbing. Jeg skriver dette fordi mange kan føle det, og det kan hjelpe å vite det. 
  • Kan du snakke med noen andre enn mamma dersom hun ikke forstår deg? Ofte hjelper det å snakke med en voksen du stoler på. Dette kan være læreren din eller helsesykepleier på skolen. 
  • Fortell hva du opplevde og hva du følte. Det hjelper å snakke om dette. 
  • Når du opplever å bli såret av kommentarer kan det faktisk hjelpe å vise den andre at du ble såret. Du kan si det, eller vise det med følelsene dine. Da kan den andre forstå at dette ikke er ok for deg. 
  • Noen ganger kan det hjelpe å "heve seg over" kommentarene Det er kjempe bra at du selv opplever å være fornøyd med håret. Fortsett med det!
  • Forsøk å ikke la de andre få bestemme hva du skal føle om deg selv. Det er ditt hår og din kropp og den skal du bestemme over og være fornøyd  og stolt av. 
  • Forsøk å spise maten på skolen, det vil være dumt av deg å hoppe over et måltid. Ofte blir kroppen bare sliten og lei, og du kan også oppleve å bli trist av å være sulten. Snakk med en voksne om dette også. Ofte kan det henge sammen med hvordan du har det i livet ditt og på skolen. 

Lykke til! 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg?

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Ung.no gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mat og kosthold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mat og kosthold