Hopp til hovedinnholdet

Jeg har kjæretse som har blitt mobbet, hvordan kan jeg hjelpe ham?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er jente på 13 og har kommet hjem fra leirskole med en kjæreste! Min kjæreste har vært i Syria og jeg vet ikke helt hvordan jeg kan snakke med han om det siden han blir mobbet og de rundt han føler at de ikke mobber han, jentene fra klassen hans sier at han ble/blir mobbet og guttene sier han ikke ble. Kjæresten min sier selv at han blir mobbet og jeg har tatt kontakt selv å snakket med han om det. Men etter det fant jeg ut av det med Syria og alt! Jeg vil bare det beste for han. Så jeg snakket med noen av guttene fra klassen hans og jeg prøvde å forklare de at han kanskje er litt ekstra følsom og alt som jeg har hørt fra han og sa at de burde være litt mindre voldsomme med han. Så resten av guttene fikk vite om det og jeg tror det hjalp. Men nå er han overbeskyttende og jeg tror det er pga jeg er hans første kjæreste? Men så begynner han å gråte når folk tar av han lua hans? Han har kanskje klipt seg i Syria siden det var litt sånn militær hårstil? Hvordan kan jeg hjelpe han?

Besvart 08.04.2019 09:33
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til oss om kjæresten din og mobbing. Du er tydeligvis en svært omsorgsfull person, som ser, lytter og tar tak der hvor noen ikke har det bra. Det at du snakket med disse guttene var både modig og flott av deg. Kjæresten din er nok veldig takknemlig, og han blir som du beskriver da ganske overbeskyttende tilbake.

Det betyr ikke at du skal la han ha kontrollen over ditt liv, men at dere viser hverandre omsorg, vennskap og kjærlighet som er gjensidig og føles bra.

Når det gjelder hans opplevelser i Syria, og hans følsomhet, tenker jeg det kunne være lurt om du hjelper han til å få noen å snakke med. Helsesykepleier på skolen kan være en slik person. Det er også viktig at lærer vet hvordan han har det i miljøet på skolen. Jeg mener ikke at du skal være den som tar ansvar for dette, men at du kan anbefale han å snakke om det som er vanskelig til en voksen.

Du er helt sikkert en veldig god venn og kjæreste, husk også å ta vare på deg selv.

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing