Hopp til hovedinnholdet

Ble mobbet på barneskolen, kan jeg søke erstatning?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på hvordan man kan få søkt om erstatning ved mobbing? Da jeg gikk på barneskolen(den er nedlagt nå), så ble jeg grovt mobbet og hetset. Det er vel ingen bevis på dette noe sted, uten om at jeg har tatt skade av det senere ved å ikke klare å fullføre vgs og ta utdanning videre.. Vet at mine foreldre tok dette opp med skolen, men det hjalp ingenting. Det begynner jo å bli en del år siden nå, men har lurt på dette i flere år hvordan beviset skal legges frem på en måte.. Husker foreldrene mine tok kontakt med rektorer og lærere, men det var INGEN som brydde seg.. Dette er veldig leit for meg da jeg så gjerne vil ha en utdanning, og få meg en trygg og fast jobb, men det ser umulig ut per dags dato på grunn av hvordan jeg har blitt som person..

Besvart 10.04.2019 09:18
 

Svar
Hei

Takk for din henvendelse!

Det er trist å lese det du skriver! At ingen tok tak når du gikk på barneskolen og fulgte opp, er svært kritikkverdig!
Det er mange som sliter med mobbing lenge etterpå, forstår derfor at hverdagen kan være krevende!

Det er litt vanskelig å si hvilke muligheter du har for erstatning nå. Det er som du sier kanskje litt få bevis, men du har hatt en opplevelse man ikke kommer utenom. Mobbingen ble det, utifra hva du skriver, også sagt i fra om når du gikk på barneskolen. Dermed er det noen som vet om det.

Du kan kontakte Elev- og lærlingombudet i fylket ditt. Ombudet vil kanskje kunne hjelpe deg videre på veien.
Kommunen barneskolen lå i kan også kontaktes. Du kan f.eks. sende et brev der du forklarer situasjonen og etterspør hva som kan skje med en slik sak.

En advokat kan det også være aktuelt å kontakte. Advokaten vil kanskje kunne hjelpe deg med saken og si noe om hvilke muligheter du har også hvodan det er lurt å gå fram.
Det er ved jevne mellomrom saker framme i media om ungdommer som får erstatning etter mobbing.

Det er uansett viktig at du får snakket med ressurspersoner om denne saken. Slik at ulike muligheter kan bli vurdert. Selv om det kan være tøft å ta opp denne saken igjen, er det bra du gjør det! Kanskje det kan gjøre hverdagen litt lettere for deg!

Ønsker deg lykke til meg saken, det er ressurspersoner som kan hjelpe deg videre!

Hilsen
Elev -og lærlingombudet i Oppland, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing