Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre? Rykter om at jeg er homofil, er ikke det.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Jeg er en gutt på 16 år som går på VGs, begynte i 1 i år. Jeg har hatt en vanskelig tid i det siste. Dette er fordi det har blitt spredd et falskt rykte om at jeg er homofil, noe jeg ikke er. Jeg har begynt å bli paranoid å føler at alle snakker om meg hele tiden noen hvisker til hverandre i nærheten av meg. Dette gjør det vanskelig å gå på skolen vær dag og jeg føler ikke innpass i klassen etter dette. Hva skal jeg gjøre?

Besvart 09.04.2019 11:48
 

Svar
Hei

Det er forståelig at du synes det her ikke er greit. Det er dessverre vanskelig å fjerne et rykte fort. Et rykte er som du vet noe som har gått fra person til person, så det er nærmest umulig å vite hvor mange som har snakket om det eller hørt det.

Jeg anbefaler deg derfor å ta tiden til hjelp. Rykter går alltid over, og om du viser at du ikke bryr deg noe om det vil folk etter hvert slutte å snakke om det. Om noen spør om ryktet er sant forteller du bare sannheten.

Det her er ikke greit når rykter går ut over å møte opp på skolen. Klarer du ikke å  slutte med tankene om ryktet kan du kontakte rådgiver på skolen du går. Forklar hva som er årsaken til at du sliter med å komme på skolen. Snakk om det med rådgiver eller helsesykepleier på skolen og se om det er nødvendig å gjøre noe i klassen for å få slutt på mobbingen. 

Jeg har lagt med noen artikler se om de er nyttige. 

Lykke til Vennlig  hilsen helsesykepleier.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Rykter og ryktespredning

Rykter

Rykter er opplysninger om noe eller noen som spres til én eller fler personer. Ryktene kan være både sanne og usanne, men de handler gjerne ofte om tinge som setter andre i et negativt lys.

Av Skage, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing