Hopp til hovedinnholdet

Trakassering på nett

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg diskuterte netopp med noen på en sosial platform og fikk dette rom respons under diskusjonen «got damn you crazy as fuck! You got some real issues here, get you’re stanky goofin ass outta here bitch!». Jeg mener personelig at dette var trakkasering, vi hadde en vanelig diskusjon hvor vi var uenige men sa ingenting som kunne trakasert han men når jeg fikk denne responsen fikk jeg vodt inni meg. Det var virkelig sårende at han kunne si noe sånt når vi kunn diskuterte.

Besvart 15.04.2019 11:14
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at dette kan føles vondt for deg spesielt når du oppfattet det som en vanlig diskusjon. På nettet kan man komme over mange personer som skriver noe slikt på nett, og da er det viktig å tenke at det ikke er deg det er noge galt med. Det er ikke greit å skrive slike kommentarer. 

Hvis dette var en anonym tjeneste så må du ikke ta deg for nær av det, for da er det lett for folk å skrive slike kommentarer siden de ikke vet hvem de skriver til. 

Hvis dette var fra noen du kjente, eller har et forhold til så kan du enten ta det opp med dem selv eller snakke med en voksen du stoler på. F.eks kontaktlærer, helsesykepleier, foreldre osv. 

Håper det ordner seg! God påske!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gode råd om nettvett du bør følge

Jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Her får du rådene du trenger for å være mest mulig trygg på nettet!

Les mer

Opplevd noe ubehagelig på sosiale medier?

Er sosiale medier bare positivt, eller har du andre erfaringer?

Gå til vote

Det "perfekte liv" på sosiale medier

Tre ungdommer på snowboard (colourbox.com)

Livet på sosiale medier speiler ikke alltid virkeligheten. På nettet kan man være hvem man vil, og velge hva man vil at andre skal se. Hvem er du på nettet?

Av ungdomsredaksjonen

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing