Hopp til hovedinnholdet

Er det sant at mobbingen blir verre hvis man sier ifra til en voksen?

Annet 14 år
 

Spørsmål

Det sies at vi visst man sier til en voksen eller lærer om at man blir mobbet så blir det bare verre og du kan bli kalt for en snitcher og du blir mobba bare mer er det sant ?

Besvart 12.05.2019 14:41
 

Svar
Hei

Man skal ikke oppleve at mobbingen blir verre når man sier ifra til en voksen. Når man opplever mobbing må man si ifra til en voksen for at det skal slutte. Skolen har plikt til å gjøre noe når de får beskjed om mobbing.

Du kan snakke med helsesykepleier på skolen å fortelle hva du opplever. Helsesykepleier har taushetsplikt, og hun vil ta hensyn til hva du ønsker og at det ikke skal bli vanskeligere å være deg etterpå. 

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing blant unge

Jente blir mobbet (colourbox.com)

Vi snakker generelt om mobbing når én eller flere personer, gjentatte ganger og over en viss tid, sier eller gjør vonde og ubehagelige ting mot noen som har vanskelig for å forsvare seg.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing