Hopp til hovedinnholdet

Slag etter mobbing.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, dette skjedde for 1 år siden men jaja. Jeg ble mobbet på en måte av en fyr da jeg begynte på ungdomsskolen. Han var sur for at jeg fikk kontakt med en gammel venn som var hans venn også og han klikka. En dag sendte han meg melding om at han skulle banke meg. Jeg var ikke redd men vill jo helst slippe å sloss så jeg ignorerte han. En dag i friminutte skulle han tøffe seg før vennene sine. Jeg blir ofte dømt pga høyden. Han kom bort til meg og snakket drit. Han sa han banka meg lett men han viste ikke jeg går på boksing. Går kun på boksing for å trene men kjente etter alle di kommentarene osv klikka jeg. Jeg tenkte å gi den jævla fotballmøllen en lekse så jeg kjørte en høye uppercutt og så han han falle. Jeg gikk og fortalte hva jeg hadde gjort til en lærer og hvar forbered på alt, men ble hverken anmeldt eller komm i trøbbel. Jeg vet at en aldri skal bruke vold og alt d der, men tok sjansen og nå blir jeg ikke mobbet mer. Vi er venner nå siden dette er lenge si men er dette ok?

Besvart 13.05.2019 09:51
 

Svar
Hei

Det er godt å høre at dere har blitt venner igjen! Jeg tolker henvendelsen din dit hen at du kanskje angrer litt på at du slo han, eller at du ikke er sikker på at det var rett måte å reagere på? Du spør om dette er ok, jeg vil si at det aldri er ok å slå noen. Samtidig så er det aldri for sent å be om unnskyldning. Kanskje du skulle tatt en prat med han om dette, sånn at du får lagt dette bak deg å gå videre? Vi møter mange unge og voksne i samme situasjon som deg, og vi hjelper de med å få snakket ut om hendelser som er vanskelig for de. Du kan lese mer her, og finne kontaktinformasjon til ditt lokale konfliktråd www.konfliktraadet.no/.

Jeg vet ikke om du synes det er vanskelig å snakke med din venn om det som skjedde, men jeg har litt erfaring på dette med å be om tilgivelse og hvordan de aller fleste reagerer når noen vil be om unnskyldning, eller snakke ut om noe som er vanskelig. Det går garantert mye bedre enn man frykter! De aller fleste vil ta godt i mot en, når man tør å være åpen og de ser på det som en tillitserklæring. Dere er jo også venner fra før, så sjansen for at dere klarer å rydde opp i dette selv er meget stor. Jeg oppfatter at du har gode tanker om det som har skjedd, og at du ser at du har gjort noe urett, selv om du ble mobbet først. Kanskje er en liten prat om det som skjedde det siste som skal til for å slippe alt det vonde som skjedde for lenge siden? Ønsker deg uansett lykke til!

Hilsen Konfliktrådet i samarbeid med ung.no

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor blir du sint?

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne er en normal følelse som vi alle har. Spørsmålet er derfor ikke om vi er sinte, men hvorfor vi blir sinte og om vi opplever å ha kontroll over sinnet. Les artikkelen og lær mer om hvordan du kan takle ditt eget sinne.

Les mer

Bruker du vold når du blir sint?

Sinna?

Er du ofte aggressiv? Slår du andre når du blir sinna eller fortvila? Har du hevntanker nesten daglig? Hvis du får ja på et eller flere av spørsmålene, kan det være du har et volds- eller aggresjonsproblem.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing