Hopp til hovedinnholdet

Ønsker å saksøke skole eller mobberne

Jente 17 år
 

Spørsmål

For 2 år siden gjekk jeg på en skole hvor jeg var blitt mobbet 2 ganger av 2 forskjellige personer på en periode av 2 år hver. Begge gangene gav vi beskjed til rektoren, men har brydde seg ikke. Til slutt ble det så ille at vi måtte flytte. Nå lurer jeg på om jeg kan saksøke skolen eller mobberen eller no. For jeg fikk veldig sykliske problemer etter dette og føler de skyller meg noe.

Besvart 11.06.2019 20:17
 

Svar
Hei

En mulighet er å klage skolen inn til fylkesmannen i ditt fylke, dersom dere ikke allerede har hatt en sak for fylkesmannen. 

Etter opplæringslovas § 9a-3 har alle skolens ansatte en plikt til å gripe inn dersom de mistenker at noen blir utsatt for mobbing, vold, diskriminering eller rasisme.

Etter den samme lovas § 9a-7 kan de som bryter denne bestemmelsen, enten med vilje eller ved å forsømme sine plikter, straffes med bøter og fengsel.

Det er også mulig å politianmelde kommunen, men jeg vil anbefale deg å gå til fylkesmannen i første omgang.

Det er også mulig, slik du foreslår, å saksøke kommunen (som eier skolen) og be om erstatning. Hvis du ønsker å gå denne veien bør du engasjere en advokat som kan vurdere saken din og gi råd og veiledning. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing