Hopp til hovedinnholdet

Blir kalt tykk gris hver dag på skolen

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei det er noen som erter meg hver dag på skole å sier at jeg er tykk de kaller meg tykken grisen feite ku jeg er redd for å bli kalt tykk for alltid

Besvart 21.07.2019 14:42
 

Svar
Hei

Så leit å høre at du blir mobbet på skolen. Det er ikke greit at noen hver dag kaler deg geit gris eller ku. Det kalles mobbing og det må bli tatt tak i. Det er forståelig at du er fortvilet!

Er det slik at du selv kan si til de som sier dette til deg at du vil at dem skal slutte? Hvis ikke det hjelper vil jeg anbefale deg å snakke med kontaktlæreren din. Hvis du synes det er vanskelig vil jeg anbefale deg å snakke med foreldrene dine. Be de ta et møte med skolen. Du kan også ta kontakt med helsesykepleier på skolen som kan gå videre med saken.

Skolen er pliktig til å gjøre noe med mobbing. Hvis de ikke gjør noe kan man klage til fylkesmannen. Legger ved en artikkel om mobbing som jeg anbefaler deg å lese.

Alle elever har faktisk rett til å ha et godt skolemiljø. Elever i Norge er sikret gjennom opplæringsloven kapittel 9a, der det står at de har rett til et godt skolemiljø. Miljøet skal være av en slik karakter at elevene kan trives sosialt og psykisk. Hvis elevene ikke har det godt plikter lærere og andre voksne på skole å gripe inn. For å kunne gripe inn må de voksne vite at en elev ikke har det godt.

Skriv gjerne ned episoder du har opplevd. Da er det lettere for de voksne å finne ut hva de skal gjøre for å få en slutt på mobbingen og at dette tar slutt.

Det er viktig at du ikke sitter alene med dette, men ber om hjelp. Det er hjelp å få så be om hjelp slik at dette tar slutt. Som sagt er skolen pliktig til å gjøre noe!

Jeg ønsker deg all lykke til! Hopp ut i det og be om hjelp.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing