Hopp til hovedinnholdet

Gutt 13 år! Jeg er bekymret for en venn jeg har på Snapchat.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Jeg har en venn på Snapchat som har blitt mobba i snart åtte år og har kuttet seg og prøvd å ta livet sitt flere ganger hun har ingen venner på skolen og foreldrene hennes bryr seg ikke! Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre fordi jeg bor langt unna henne og jeg vil ikke at hun skal dø. Hva skal jeg gjøre?

Besvart 14.08.2019 21:13
 

Svar
Hei!

Så bra at du ønsker å hjelpe Snapchat-vennen din, når hun har det så vondt, og ikke får god hjelp.

Det er ikke så lett å hjelpe noen når man er så langt unna hverandre, men du skal vite at det at hun har deg å snakke med på snapchat, kan bety veldig mye for henne, og gjør at hun klarer å holde ut. Da har hun i hvert fall en venn.

Mobbing skal ikke skje på skolen. Rektor og lærerne har ansvar for å stoppe all mobbing. Det er kommet en ny og strengere lov om dette. Noen voksne må orientere skoleledelsen om hva hun utsettes form, slik at de får stoppet det som skjer. 

Det er leit å høre at foreldrene hennes ikke bryr seg og prøver å hjelpe henne.

Jeg vil råde deg til å be henne gå og snakke med helsesykepleier på skolen. Hun har også plikt til å hjelpe når noen blir mobbet. Hun kan også følge henne opp og hjelpe henne på flere måter.

Om hun ikke vet hva hun skal si, så er det nok at hun sier at hun har det vanskelig. Helsesykepleier vil hjelpe henne å sette ord på det som er vanskelig for henne.

Prøv å gjøre en avtale med henne om dette, så kan du be henne fortelle deg hvordan det har gått. Det er viktig å få henne til å forstå at det finnes hjelp å få, og at det er mulig å få det bra i livet sitt igjen, selv om det er vanskelig å tro på det akkurat nå.

Jeg legger ved et par artikler som du også kan lese.

Håper svaret mitt er til hjelp for deg og ønsker deg lykke til!

 

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing