Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler at ingen liker meg og blir mobbet på skolen. Hva kan jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål
Hei! Jeg (mamma sier) har ikke blitt likt helt siden første klasse. Nå som vi har kommet i pubertetsalderen har dette gått over til mobbing. Jeg føler at foreldrene mine prøver å hjelpe meg, men de sier oppleves helt feil og får meg til å hate dem. Jeg har flere ganger hatt selvmordstanker, men når foreldrene mine får nyss i det snakker jeg det bort (det er så flaut, de forstår det ikke uansett). Hva kan jeg gjøre? Jeg har ingen gode venner å snakke med (er utstøtt), bare en yngre søster. Hilsen en som håper på svar...
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!
 
Dette høres ikke noe bra ut og det finnes mennesker rundt deg som kan hjelpe deg. Har foreldrene dine og du snakket med læreren din og fortalt om dine opplevelser vedrørende mobbingen? Det er ikke sikkert lærere ser hva som som skjer så de må bli gjort oppmerksomme på det av noen.
 
En person jeg synes du skal snakke med før du går i ferie, er helsesøster på skolen din. Helsesøster møter mange ungdommer som har behov for å prate om ting de sliter med, dele gleder med og/eller hjelpe de videre slik at de kan få all den hjelpen de trenger for å ha en fin hverdag.
 
Du skal ikke ha selvmordstanker, da har dette pågått alt for lenge og noen må hjelpe deg til å snu det. Du kan oppsøke helsesøster selv, ringe henne eller få mamma til å kontakte skolehelsetjensten for deg. Du må avgjøre hva som er det beste for deg.
 
Jeg legger ved ett par telefonnummer til hjelpetjenester som du også kan kontakte. :        
 
Mobbing
AFAM 984 55 505 (ww.afam.no)
AFAM, Anonyme Foreldre Av Mobbeofre, er en landsdekkende forening som gir bistand til mobbeofre i skolesammenheng. Blir du mobbet og har ingen å snakke med? Ring AFAM - Anonyme foreldre av mobbeofre – mellom klokken 09 og 15 på alle hverdager. På hjemmesiden afam.no kan du gå inn på lenken kontakt og sende en e-post til AFAM. Husk å oppgi din egen e-postadresse dersom du ønsker svar.

Hjelpetelefonen for psykisk helse drives av mental helse, og kan gi deg tips om hvordan du kan komme deg videre. Tel: 810 300 30. Hjelpetelefonen er et døgnåpent tilbud til alle som trenger noen å snakke med. De har taushetsplikt og de som kontakter oss kan være anonyme. Tjenesten koster kr 0,20 i minuttet fra fasttelefon.
 
 
Lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing


Quiz: Hva vet du om psykisk helse?

Kan forventninger fra seg selv og samfunnet rundt gi deg psykisk stress og psykiske plager?