Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil slutte å mobbe

Gutt 14 år
 

Spørsmål

hi jeg er en gutt, jeg trenger hjelp, jeg mobber nesten alle i skolen, jeg er den slemmeste gutt i skolen. på grunn av meg byttet 3 elever fra klassen skolen, alle lærene liker ikke meg, jeg liker ikke å mobber men jeg greier ikke å stoppe mobbe andre, fordi det følse bra i hjerte jeg vet ikke hvorfor. jeg går til Bup og kjennte at det er feil det jeg gjør. hva skal jeg gjøre? jeg vil slutte å mobbe. siden skolen åpenet for 2 uker siden , de er bra tid til å forandre. jeg har time hos bup 9/26, men jeg kan ikke vente så lenge. har dere noen tips hvordan jeg slutte å mobbe og hvis jeg slutte å mobbe kommer alle til å tenke på som slem gutt eller snill gutt? og kommer jeg til å miste mine venner , fordi de er min venner fordi jeg mobber da jeg slutte å mobbe så miste jeg alle venner? eller skal jeg forsetter å mobbe?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er bra å lese at du forstår at du mobber andre og at du nå ønsker å slutte med det.  Det er ikke alltid så lett å forandre på sin oppførsel, men det ER MULIG.  Du sier at du er redd for å miste vennene dine hvis du slutter å mobbe andre.  Jeg tenker at det er dårlige venner om de slutter å være med deg når du slutter å mobbe, så hvis noen skulle forsvinne, så er det i alle fall de DÅRLIGE vennene.  -Du vil helt sikkert også lettere få gode venner og flere venner om du slutter å mobbe andre. 

 

Antagelig har du nå en rolle som "Han som mobber andre".  -Det er litt rart å skulle bytte rollen sin, også en slik rolle.  Du må jobbe med å finne deg en annen rolle, og DU kan i stor grad velge den rollen.  Vil du være "Han gode vennen", "Han som har omsorg for andre", "Han vil alltid kan stole på", "Han som er hyggelig mot alle" -eller noe annet.  -Du kan velge, og så begynne å oppføre deg slik at du fyller den nye rollen.  -Da vil den andre rollen jo forsvinne.  -Folk rundt deg vil jo blir positivt overrasket og jeg lover deg at du kommer til å oppleve mange positive tilbakemeldinger når du forandrer deg.  Du kan begynne NÅ med å velge å være hyggelig i stedet for slem.  Noen vil kanskje blir litt overrasket og spørre "hva skjer", og da kan du jo for eksempel bare si; "Jeg har bestemt meg for å forandre meg!"  eller "Jeg vil prøve å ikke mobbe mer". Du kan også prate med læreren din og fortelle at du nå virkelig prøver å forandre deg.  Læreren din kan støtte deg.  Kanskje kan du også prate med en eller flere venner og be om litt støtte. 

 

Hvis du opplever at andre mobber deg, må du si ifra.

 

Det som er så bra med å være hyggelig, er at andre blir hyggeligere mot deg også.

 

Hurra for deg som nå vil slutte å mobbe!

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem mobber?

Mobbere har gjerne et eller flere kjennetegn til felles, og vi har listet opp disse nedenfor. Vær likevel oppmerksom på at vår liste kun peker på hovedtendenser, og i enkelte tilfeller kan bildet av mobberne være annerledes.

Les mer

Mats fikk psykiske problemer av mobbingen

Gutt i skolegård  (www.colourbox.com)

Mats (16) ble mobbet gjennom hele barneskolen. I 10. klasse endte han på sykehus med store psykiske problemer. Les Mats sin sterke historie her.

Les mer

Få slutt på mobbingen!

Mobbing med rødt kryss over

Det er ikke din egen skyld eller deg det er noe galt med. Ingen har rett til å plage andre!

Les mer

Nettmobbing - hvordan stoppe det?

Jente og mobil (colourbox.com)

Ti tips til hva du kan gjøre om du, eller noen du kjenner opplever nettmobbing!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing