Hopp til hovedinnholdet

Jente, 12, blir slått av medelever hva skal hun gjøre?

Jente
 

Spørsmål

Hei :) Noen i klassen min (Gutter og jenter) Sier at de skal banke meg opp etter skolen, hver dag. Har allerede fått 2 slag i ansiktet :/ Mamma spør hele tiden hvorfor jeg er så ''blå i ansiktet.'' Jeg sier bare at det er kaldt ute og at jeg datt på isen...:/ Men mamma tror ikke helt på det. Spm nr. 1: Skal jeg fortelle mamma om dette? Spm nr. 2: Hvordan skal jeg unngå og bli banket opp, det er ganske vondt? :( Mvh: Jente 12 år - Trondheim

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Huff! Det er forferdelig lesing du serverer! For å svare på spørsmålene dine aller først: 1. JA!!! du må si ifra til mammaen din! Hun kan hjelpe deg! Om ikke fysisk, så kan hun ihvertfall hjelpe deg å finne ut av svaret på spørsmål 2. hvordan du kan unngå å bli banket opp og å ta det videre slik at du slipper å plages på denne måten! Det de andre driver med er rett og slett mobbing og vold! Det er ikke lov!!!

Det er viktig at du ikke går alene med dette her! Del det med en voksen, gjerne foreldrene dine. De kan også hjelpe deg, som sagt å ta det videre, slik at også helsesøster og ikke minst læreren din får vite om dette her! Jo fortere du sier ifra, jo større er sjansen for at ting blir tatt tak i tidlig og stoppes nå, før det går enda lenger.

 

Jeg ønsker deg masse lykke til!!!

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing blant unge

Jente blir mobbet (colourbox.com)

Vi snakker generelt om mobbing når én eller flere personer, gjentatte ganger og over en viss tid, sier eller gjør vonde og ubehagelige ting mot noen som har vanskelig for å forsvare seg.

Les mer

Nettmobbing - hvordan stoppe det?

Jente og mobil (colourbox.com)

Ti tips til hva du kan gjøre om du, eller noen du kjenner opplever nettmobbing!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing