Hopp til hovedinnholdet

Kan man få erstatning for mobbing?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Er det mulig å få erstatning for mobbing som skjedde på barneskolen? Mobbingen har ført til alvorlig deprisjon og sosial angst, og har vert nære på å drepe meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er mulig å gå til erstatningssak mot kommunen der du gikk på skole for at du ble utsatt for mobbing. Så vidt jeg vet er det noen eksempler på at personer som har blitt utsatt for mobbing på skolen har vunnet frem med erstatningskrav overfor kommunen.

 

Første skritt blir å ta kontakt med en advokat som kan foreta en juridisk vurdering av om det er mulig å vinne frem med et slikt krav i din sak. Jeg ser at du er 16 år gammel. Derfor tenker jeg at du bør snakke med foreldrene dine om at du ønsker å få vurdert om det er grunnlag for å kreve erstatning og høre med dem om de vil hjelpe deg med å få kontaktet en advokat. I mange tilfelle gir advokater en times gratis konsultasjon. Som kjent er det forholdsvis dyrt å få bistand fra en advokat, men i noen tilfelle kan man ha krav på fri rettshjelp. Om vilkårene for dette er oppfylt i din sak kan du også spørre advokaten om.

 

Grunnen til at jeg sier at du først må kontakte advokat er at for at kommunen skal ble erstatningsansvarlig må du blant annet kunne bevise at ansatte ved skolen visste at du ble utsatt for mobbing, men at de allikevel ikke grep inn for å stoppe dette.

 

Jeg håper det ordner seg.

 

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing