Hopp til hovedinnholdet

Jente, 15, blir mobbet ogdriver med selvskading

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg har blitt mobbet i snart 3 år og det er noe som fortsatt foregår. Mamma vet at jeg har det fælt,men ikke på hvilke måter. Jeg er 1,64 høy og veier 52 kilo, likevel blir jeg en del mobbet fordi mennesker synes jeg er for stor i magen osv. Jeg kutter meg selv og holder på med selvskading.. Jeg vet ikke hva jeg skal si eller hvem jeg skal snakke med.. har dere noen tips?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss i ung.no og deler din historie! Jeg synes det er vondt å lese at du blir mobbet, og at det har skjedd over så lang tid! Og også at det skjer nå, i ungdomstiden din. Den tiden som skal være den fineste tiden i livet, og den tiden som i stor grad skal danne grunnlag for hva og hvem du blir.... Og jeg synes også det er forferdelig leit at ingjørmete det og kan hjelpe deg i dette!

Du sier at moren din vet at du har det fælt, men ikke på hvilke måter. Hva sier du når hun spør om hvordan du har det da? Eller hvordan dagen din har vært? Eller når hun lurer på hvorfor du har det så fælt? Tror du at du kan klare å fortelle moren din enda mer? Hvordan du faktisk har det? Og hva som er fælt?

Om du synes det er vanskelig å snakke med moren din, kan det kanskje være enklere å snakke med for eksempel helsesøster på skolen din, eller eventuelt på helsestasjon for ungdom om det finnes der du bor. Helsesøster kan du snakke med om alt, og hun kan også hjelpe deg å snakke med moren din når du er klar for det! Det viktigeste er at du prater med noen og at du slipper å stå alene i det du er i.

Jeg ønsker deg masse lykke til!!

Hilsen

 

Camilla (helsesøster)

 

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Mats fikk psykiske problemer av mobbingen

Gutt i skolegård  (www.colourbox.com)

Mats (16) ble mobbet gjennom hele barneskolen. I 10. klasse endte han på sykehus med store psykiske problemer. Les Mats sin sterke historie her.

Les mer

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk helse