Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan man sjekke om en nettside er seriøs?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Mor som er redd for å handle på nettet. Hun fikk noen skikkelig dårlige erfaringer for noen år tilbake med storesøsteren min og nå er hun veeeeldig skeptisk. Fikk henne så vidt til å handle på Tanum. (Jeg betaler henne med kontanter etterpå men man trenger jo kredittkort for å handle på nettet) Men jeg kan ikke si jeg klamrer henne for jeg vet om flere som har blit lurt ved netthandel. Spørsmålet er om det fins en måte å sjekke om en nettside er safe/seriøs? Btw, vet dere om lightinthebox.com og coastalscents.com seriøs? http://www.lightinthebox.com/no/naturel-88-farger-oeyenskygge-paletten_p153717.html http://www.coastalscents.com

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dersom du er usikker på om en nettbutikk er seriøs eller ikke er det lurt å sjekke om butikken oppgir adresse, kontaktinformasjon, organisasjonsnummer og lignende på nettsiden. Det kan også lønne seg å søke på nettet etter andres erfaringer med butikken. Dersom butikken selger merkevarer til en veldig billig penge kan det tyde på at butikken ikke er seriøs. Dersom et tilbud virker for godt til å være sant, så er det som oftes det.

Hvis du betaler med kredittkort har du i utgangspunktet krav på å få pengene tilbake dersom du blir lurt. Dette gjelder i de fleste tilfeller også hvis du har betalt med VISA.

Vi anbefaler deg å sjekke Forbrukerombudet "svindelgalleri" dersom du er usikker på om en nettbutikk er seriøs eller ikke. Listen er ikke fullstendig, så det betyr ikke at alle butikker som ikke står oppført på listen er trygge å handle fra: www.forbrukerombudet.no/2012/04/11042251.0.

Kontakt oss gjerne på facebook.com/ulurt dersom du har spørsmål.

 

Hilsen Forbrukerombudet i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett