Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om blogging.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 16 år og har noen spm om blogging. 1. Hvordan man kan få lastet opp flere bilder i et innlegg samtidig på macbook pro. Det tar så utrolig lang tid å måtte laste opp bare ett og ett bilde, fordi det ikke funker å laste opp flere samtidig... Noen som har en forklaring på dette? 2. Hvordan klare og lage sitt eget design på bloggen helt fra bunn? Det er jo bare masse tekst som må forandres på, hvordan hvite av du skal skrive inn for å få designet slik jeg vil? 3. Hvordan kan jeg få en god selvtillit til å kunne bli en god blogger? Jeg er redd for at folk skal kommentere styggeting på bloggen og til meg personlig, jeg bor et veldig lite sted og det er ikke akkurat et sted hvor folk ikke dømmer, så jeg tør ikke si fra til folk jeg kjenner at jeg blogger, jeg liker best at ukjente folk leser bloggen min, og ikke de jeg kjenner, fordi jeg er redd for å bli flau av noe jeg har skrevet fordi jeg vet at noen jeg kjenner har lest det og snakker om det.Tips?/hjelp?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Når det gjelder de to første spørsmålene har vi ingen i fagpanelet som kan svare på tekniske spørsmål. Det er imidlertid mulig å velge løsninger som ikke krever mye tekniske ferdigheter for å kunne endre på designet - leter du på nett, finner du flere ulike publiseringsløsninger du kan bruke. 

Du spør også om hvordan du kan få god selvtillit til å bli en god blogger.

Hvis du har en blogg der du gir andre muligheten til å kommentere, gjør du jo deg selv ganske utsatt for alle slags kommentarer.  Det å ikke ta seg litt nær av det som eventuelt kommer av negative kommentarer, kan være vanskelig.  Selv om man i utgangspunktet har god selvtillit, er det vanskelig.  -Og hvis selvtilliten fra før ikke er veldig høy, kan det også oppleves riktig ille.  Hvis du ikke føler deg klar for at ALLE leser det du skriver, tenker jeg at du ikke skal skrive noe offentlig ennå.  Du kan jo bidra med kloke betraktninger og tanker på ulike nettsteder, blogger, ung.no og jobbe med å bli tryggere på deg selv først. 

Før man lager en blogg, kan det være lurt å tenke litt over HVORFOR man vil blogge.  Har du et budskap, er det et ønske om å dele noe med andre som har felles interesser, er det for å få gode tilbakemeldinger på deg selv eller er det andre grunner? 

Under finner du noen artikler som kanskje kan være til nytte for deg. 

 

Hilsen

redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Hva er en blogg?

Blogg

En blogg er din dagbok på nettet. Her kan du skrive om alt som interesserer deg, og den kan leses av hvem som helst på nettet.

Les mer

Hvordan bli en bedre blogger

Jente lager videoblogg (colourbox.com)

Her får du råd om hva du bør tenke godt gjennom før du lager deg en blogg, og hvilke bloggfeller det er vanlig å gå i underveis.

Les mer

Ensom? Lav selvfølelse?

Ensom jente (colourbox.com)

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro at du heller ikke er ønsket av noen. Du kan bruke timer, dager og netter på å plage deg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Blogging
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om blogging