Hopp til hovedinnholdet

Sendte nakenbilder som han truer med å legge ut.

Jente 15 år
 

Spørsmål

For en stund siden ble jeg kjennt med en gutt, som jeg likte også sendte jeg naken bilder til han fordi han sa han var kåt så jeg sendte videoer at jeg fingret, og at jeg berørte kroppen min, jeg trodde jeg bare hjalp, men jeg hjalp meg selv i store problemer for nå vet jeg at han har lagret alt som han sa han alfri skulle gjøre og noe som ikke var han å gjøre det, han sier hvis jeg er frekk sp legger han alt ut, og jeg vet at han kommer til å gjøre det, og det kommer til å lage store problemer for fremtiden min og jobber. Plis kan jeg få hjelp jeg har spørt han mange hanger om at han kan slette de men han bil ikke, også sier han at det er kvalmt å se dem, men han nekter å slette dem, og han truer meg med at hvi jeg er frekk mot han så legger han det ut, og jeg vet at han gjør det uannsett. Hva skal jeg gjøre hjelp!!!!!!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!
 
Takk for henvendelsen din.

Leit å høre at du er havnet i en så fortvilet situasjon, men denne gutten vil bryte med norsk lov om noen av bildene blir lagt ut uten ditt samtykke. Enn så flaut det kan være, så vil det nok være lurt å involvere en voksen du stoler på, enten på skolen eller en foresatt som kan hjelpe deg med å få ordnet opp i situasjonen.
 
Vi her i Slettmeg.no har dessverre ingen virkemidler før noen av bildene eventuelt hadde blitt lagt ut på nett noen plass, noe vi selvfølgelig håper ikke skjer. Om du får hjelp i fra en voksen, så kan de også hjelpe deg om det skulle bli aktuelt å involvere politi i saken. Per definisjon er alle seksualiserte fremstillinger av barn under 18 år å regne som overgrepsbilder (lovdata.no/lov/1902-05-22-10/§204a - §204a, annet ledd).
 
Hilsen slettmeg.no i samarbeid med ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hjelp! Det er nakenbilder av meg på nettet

Jente foran pcen (colourbox.com)

Her finner du konkrete tips til hvordan du får fjernet bilder på andre nettsider, og hva du gjør om noen har filmet deg uten ditt samtykke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett