Hopp til hovedinnholdet

Jeg ønsker å starte en Youtube kanal, men er redd for at folk jeg kjenner skal se den.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente som har lyst til å starte en Youtube kanal enten alene eller med venninna mi. Det jeg er redd for er at liksom alle jeg kjenner skal se videoene. Og tenk når jeg begynner på videregående, kanskje folk mobber meg? Jeg tror ikke akkurat at om den skulle bli populær, at jeg hadde blitt mobbet, men det er uansett litt flaut eller skummelt at hvem som helst kan se videoene. Men jeg er ikke en sånn superjålete person som er helt dum i hodet og tar botox og hele pakka (ikke slemt ment for de som er sånn..) Bør jeg starte en youtube kanal? Jeg har ikke så mye å tape uansett.. Har bare to venner

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Jeg tror det er viktig at du prøver å ikke fokusere på hva alle andre hadde tenkt dersom du startet en slik kanal. Jeg forstår at dette kan føles ubehagelig om alle fikk se den, men på en annen side kan det være at andre også hadde syntes at dette var kult. Man kommer sjeldent noen vei med og være redd for hva alle andre skal mener og man må bare prøve å tenke positivt og ikke være redd for å dumme seg ut. Om dette er noe du syntes hadde vært gøy og som du vil holde på med syntes jeg derfor at du skal gjøre det uten å tenke på hva alle andre syntes. Det er positivt at du ønsker å få til noe og å drive med noe du syntes er gøy, prøv heller å være stolt over det du gjør!

Når det er sagt så syntes jeg du skal tenke gjennom hvilke konsekvenser dette har for deg og din egen del. Husk at du ved å starte en slik kanal publiserer ting offentlig og at det kan ende med at mange mennekser ser videoene dine. Det er både fordeler og ulemper ved det. Jeg syntes derfor at du også skal fortelle foreldrene dine om dette for å høre hva de syntes. Som regel går det greit når man tenker nøye gjennom hva man publiserer, men det finnes likevel ting man skal tenke på når man skal dele på nettet. Ta derfor en prat med foreldrene dine før du starter, kanskje de kan gi deg noen god råd.

Jeg ønsker deg lykke til og legger ved noen artikler som kan være fine å lese!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Åtte tips til å bli proff på YouTube

YouTube-blogger Tina Mondelia.

Drømmer du om å bli en stor Youtuber? Vi har møtt en som har klart det, og som deler sine beste tips.

Av Hanna, ungdomsjournalist for ung.no

Les mer

Pass på hva du deler på nettet

Jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Vi er mer personlig og åpne på nettet enn noen ganger før. Husk på at det du deler kan slå tilbake på deg senere.

Av: Hanna, ungdomsjournalist for ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett