Hopp til hovedinnholdet

Jeg har blokkert noen på snapchat, MEN uten å tenke meg om ga jeg han navnet mitt så han kan finne meg. Jeg er redd for hva han kommer til å gjøre. Om han vil stalke meg osv. 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har blokkert noen på snapchat, han jeg blokkerte var en gutt jeg chattet litt med fra appen yellow. MEN uten å tenke meg om så ga jeg han navnet mitt. Og siden det ikke er så mange på facebook som har det etternavnet som jeg har, så fant han meg, men jeg sa at det ikke var meg. Men han kommer til å finne meg. Jeg er redd for hva han kommer til å gjøre. Om han vil stalke meg osv. Jeg angrer veldig. Men søker han meg opp på google så finner han meg jo. Hva skal jeg gjøre. Jeg angrer. Jeg vet jo at jeg ikke skal dele personopplysninger men allikevel så er jeg så dum at jeg gjør det. Jeg angrer og gråter så sminken renner. OGSÅ lurer jeg på hvorfor snapchat-brukernavnene som jeg blokkerer, hvorfor forsvinner ikke de fra lista av siste snapper? Og kan de se tingene jeg legger ut på my story? HILSEN FRUSTRERT JENTE

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Jeg forstår at du er redd, men mest sannsynlig vil han ikke bry seg om det. Frykter du at han forfølger deg fysisk? I så fall kan jeg med stor sikkerhet si at sannsynligheten for det er veldig liten!Og skulle det være sånn at han tar kontakt andre steder, kan du blokkere han der også, samt fortelle dette til foreldrene dine eller andre voksne du bryr deg om.

Ikke tenk på at du har gjort noe galt og at du derfor ikke kan fortelle det. Alle gjør dumme ting de angrer på innimellom, også foreldrene dine. Når man har gjort noe dumt er det viktig å snakke med voksne om det for å få ryddet opp.

Å plage noen er ulovlig. Så om han gjør det kan dere anmelde han til politiet. 

Hvis du blokkerer en Snapchat-bruker, vil de ikke lenger være i stand til å se dine Stories, eller sende deg snapper eller chat. 

Hvis du vil blokkere en Snapchatter som du har som venn, gjør du som følger:

1. Trykk"Mine venner" på profilsiden.

2. Trykk på brukerens navn.

3. Trykk  under navnet og velg "Blokkèr" for å hindre dem i å sende deg Snapper, Chatmeldinger eller se din Story.

Når det gjelder Snapchat så kan du tømme loggen ved å gå til Innstillinger → Tøm Samtaler og deretter velge hvilke samtaler du ønsker å skille ut.

Les mer om dette på snapchat sine sider

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster ung.no i samarbeid med Daniel
Rådgiver, Slettmeg.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik sletter du informasjon om deg på nettet

Jente med mobil (www.colourbox.com)

Har du funnet bilder av deg selv på nettet som du ikke vil at andre skal se? Eller har noen opprettet en falsk profil i ditt navn? Slik sletter du opplysninger fra nettet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett