Hopp til hovedinnholdet

Jobb innen konsert/festival eller management bransjen?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har veldig lyst på en jobb som har med reise/andre land å gjøre. Jeg ønsker meg enten en jobb i utlandet som f.eks guide eller annet. Eller så vil jeg ha en jobb som innebærer en del reising f.eks noen som tester forskjellig ting. Jeg har lyst til å starte opp en YouTube kanal hvor jeg gjerne vil ha med litt reise videoer. Vet dere hvordan jeg evnt kan få sponsorer til noe slikt? Hvor burde jeg lete etter de tingene? Jeg er også veldig glad i å være frivillig på konserter og andre ting. Noen tips til hvordan jeg kan få jobb innen konsert/festival eller management bransjen? Takk på forhånd.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.

Jobb med reise:

Det vil variere fra arbeidsplass til arbeidsplass hvor mye utenlandsreiser du kan regne med. Det har altså ikke så mye med hvilken type utdanning du har, som hvor du jobber og hvilken stilling du har i bedriften. Det finnes jobber som sivilingeniør med mye reising utenlands, og noen med lite. Det gjelder altså å ha dette i bakhodet når du leter etter jobber, heller enn når du bestemmer deg for hvilken utdanning du vil ta.

Det er derfor veldig vanskelig å si jobber hvor du reiser mye, siden det gjelder så mange. Jeg vil anbefale deg å snakke med rådgiver på skolen din. Da kan dere ha en samtale om hva du synes er spennende og i hvilke jobber det kan kombineres med reising. 

Utdanning.no kan du slå opp mange yrker og studier. Der finner du også lenker med folk du kan kontakte og spørre om ting relatert til utdanningen/jobben, enten under "nyttige lenker" på yrkesbeskrivelsene eller kontaktpersoner ved utdanningsstedene.

Samtidig nevner du guide. Da kan du for eksempel lese om yrkene guide og reiseleder.

YouTube og sponsing:

Du sier du ønsker å starte en YouTube-kanal med sponsorer. Det beste er nok om du tar direkte kontakt med forskjellige firmaer som kunne passet til å sponse dette. Vi har ingen konkrete tips til firmaer, men tenk på firmaene som vil ha en del felles publikum med deg og dem. Husk samtidig at det blir enklere å finne sponsorer, jo flere følgere man har.

Se også artiklene jeg har lagt under svaret.

Jobb innen konsert/festival eller management bransjen:

Du sier du allerede liker å være frivillig på festivaler og lignende. Det er en god start hvis du får erfaring fra dette. 

Noen velger å jobbe seg oppover innen bransjen, andre tar en utdanning innen kultur-/prosjektledelse, musikk eller lignende. Det er også en egen utdannelse innen Music Management hos Høgskolen i innlandet

På BI i Oslo har du også studiet Kultur og Ledelse, i tillegg til en linje på Høgskolen i Lillehammer som heter Kulturprosjektledelse. Det finnes også en linje som heter Kulturledelse på Høgskolen i Bø. Det finnes sikkert flere relevante studier også.

Det kan uansett være lurt å snakke med skolene om jobbmulighetene etter endt studie. De kjenner jeg dessverre ikke til, men de har kanskje en oversikt. 


Håper svaret var til hjelp. Husk også at du kan snakke med rådgiver på skolen for å få veiledning rundt ulike utdannings- og jobbmuligheter. 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vil du starte din egen bedrift?

God idé (colourbox.com)

Med de rette personlige egenskapene, den gode ideen og de riktige rådgiverne og ressursene kan også du lykkes.

Les mer

Reglene for reklame på blogg

Mønster med sosiale medier, reklmae, osv.(colourbox.com)

Reglene om merking av reklame gjelder ikke bare for toppbloggerne, men for alle som kan tjene penger på bloggen sin. Sett deg inn i dem her.

Les mer

Prebz og Dennis' beste tips til å lykkes på Youtube

Prez og Dennis

Det er spesielt én ting som har bidratt til å gjøre Youtube-stjernene så stor som de er i dag.

Les mer

Åtte tips til å bli proff på YouTube

YouTube-blogger Tina Mondelia.

Drømmer du om å bli en stor Youtuber? Vi har møtt en som har klart det, og som deler sine beste tips.

Av Hanna, ungdomsjournalist for ung.no

Les mer

Drømmer du om en jobb i utlandet?

Gardermoen flyplass (colourbox.com)

Mye skal ordnes, og planlegging tar ofte lenger tid enn du tror. Det er ikke alltid lett å få seg jobb i et ukjent land. Ta initiativ, skaff deg informasjon og finn ut hva som er mulig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb