Hopp til hovedinnholdet

En gutt har nakenbilder av meg på sin telefon uten mitt samtykke

Jente 15 år
 

Spørsmål

en gutt har nakenbilder av meg på sin telefon uten mitt samtykke. han har sent og delt bildet med venner og andre på sin egen skole. han sente bildet til veninnen min, men jeg ba henne slette det.så nå har jeg ikke bevis for politi. men har bevis via chat og venner. rektor er innformert og ba meg gå til politiet. skal jeg gå til politiet og samle bevis?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dette syns jeg du bør anmelde til politiet så fort som mulig.

Det er ulovlig for denne gutten å ha nakenbilder av deg, og det er ulovlig å dele bildene med andre. Det er politiet som skal samle bevis og vurdere om de har nok bevis til å kunne gå videre med en straffesak overfor gutten, så dette syns jeg ikke du skal tenke for mye på. Det viktigste er at du får anmeldt saken til politiet så fort som mulig.

Siden du er under 18 år har foreldrene dine en rett og plikt til å ivareta deg under en straffesak, blant annet har de rett til å være tilstede når du blir avhørt av politiet. Foreldrene dine kommer derfor til å få vite om saken, og jeg skjønner at det kan være vanskelig, men det denne gutten gjør er så alvorlig at du er nødt til å anmelde saken til politiet for å få stoppet ham. 

Du kan lese mer om dette temaet i artikkelen du finner nedenfor. 

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bildet mitt er delt - hva gjør jeg?

!"Ikke del videre" - "#ikkegreit

Hun spurte om jeg kunne sende nudes, og jeg tenkte det var en morsom greie. Men så fant jeg ut at hun hadde sendt bildene videre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett