Hopp til hovedinnholdet
Følg ung.no på Snapchat
Ung.no hjelper deg med å finne rett prevensjon.
Ung.no hjelper deg med å finne rett prevensjon.

Dele Netflix-passordet med venner - dumt?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Kan det få konsenkvenser å dele ut netflix-passordet mitt til venner? De lover at de bare skal se en serie, og logge ut igjen. Er det usmart av meg å gi passordet mitt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei,

Som hovedregel skal man aldri dele personlige passord med noen, men det er jo veldig vanlig at flere brukere deler én Netflix-konto.

Før du deler passordet til Netflix-kontoen bør du være klar over dette:

Er det din egen, personlige Netflix-konto, eller tilhører den egentlig noen andre, f.eks. et familiemedlem? I så fall er det ikke opp til deg å dele passordet, du må få tillatelse av den som eier kontoen. Brukes passordet til Netflix-kontoen på andre brukerkontoer andre steder også? I så fall kan sikkerheten til disse andre kontoene være i fare om du deler passordet. Om du likevel ønsker å gi andre tilgang til Netflix-kontoen kan du endre passordet på Netflix slik at det er unikt, og ikke bruker noen andre steder. Vær obs på at de som kjenner passordet på Netflix-kontoen vil kunne bruke det til å logge seg inn der også etter at de har sagt at de skal slutte å bruke kontoen. Endre derfor passordet når det ikke lenger er meningen at de skal ha tilgang, slik at de ikke kan tilegne seg tilgang uten tillatelse. Vær obs på at de som har tilgang til Netflix-kontoen vil kunne endre kontoinnstillinger, bl.a. kan de endre passordet og dermed i teorien ta kontroll over hele kontoen. Sørg for at du har kontroll på e-postadressen Netflix-kontoen er koblet til, og at denne IKKE har samme passord som Netflix-kontoen. Sørg for at du kan bruke e-postadressen til å tilbakestille passordet til Netflix dersom du skulle glemme det, eller dersom noen endrer det. Det kan gjøres med “glemt passord”-funksjonen: www.netflix.com/no/LoginHelp Vær obs på at selv om de du deler passordet med er til å stole på og har gode hensikter, så er det ikke nødvendigvis sikkert at sikkerhetsrutinene deres er så gode. Passordet kan dermed havne i hendene til uvedkomne uten at det var meningen. Dette er alltid en risiko når du deler et passord, og en risiko du må være villig til å ta. Igjen, sørg for at du kan tilbakestille passordet om noe skulle skje.

Om du har tenkt nøye over og satt deg inn i hver av disse punktene, kan du dele passordet, men husk at du gjør det på eget ansvar.

Hilsen slettmeg.no i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett