Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Dele Netflix-passordet med venner - dumt?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Kan det få konsenkvenser å dele ut netflix-passordet mitt til venner? De lover at de bare skal se en serie, og logge ut igjen. Er det usmart av meg å gi passordet mitt?

Besvart 21.04.2017 13:20
 

Svar

Hei,

Som hovedregel skal man aldri dele personlige passord med noen, men det er jo veldig vanlig at flere brukere deler én Netflix-konto.

Før du deler passordet til Netflix-kontoen bør du være klar over dette:

Er det din egen, personlige Netflix-konto, eller tilhører den egentlig noen andre, f.eks. et familiemedlem? I så fall er det ikke opp til deg å dele passordet, du må få tillatelse av den som eier kontoen. Brukes passordet til Netflix-kontoen på andre brukerkontoer andre steder også? I så fall kan sikkerheten til disse andre kontoene være i fare om du deler passordet. Om du likevel ønsker å gi andre tilgang til Netflix-kontoen kan du endre passordet på Netflix slik at det er unikt, og ikke bruker noen andre steder. Vær obs på at de som kjenner passordet på Netflix-kontoen vil kunne bruke det til å logge seg inn der også etter at de har sagt at de skal slutte å bruke kontoen. Endre derfor passordet når det ikke lenger er meningen at de skal ha tilgang, slik at de ikke kan tilegne seg tilgang uten tillatelse. Vær obs på at de som har tilgang til Netflix-kontoen vil kunne endre kontoinnstillinger, bl.a. kan de endre passordet og dermed i teorien ta kontroll over hele kontoen. Sørg for at du har kontroll på e-postadressen Netflix-kontoen er koblet til, og at denne IKKE har samme passord som Netflix-kontoen. Sørg for at du kan bruke e-postadressen til å tilbakestille passordet til Netflix dersom du skulle glemme det, eller dersom noen endrer det. Det kan gjøres med “glemt passord”-funksjonen: www.netflix.com/no/LoginHelp Vær obs på at selv om de du deler passordet med er til å stole på og har gode hensikter, så er det ikke nødvendigvis sikkert at sikkerhetsrutinene deres er så gode. Passordet kan dermed havne i hendene til uvedkomne uten at det var meningen. Dette er alltid en risiko når du deler et passord, og en risiko du må være villig til å ta. Igjen, sørg for at du kan tilbakestille passordet om noe skulle skje.

Om du har tenkt nøye over og satt deg inn i hver av disse punktene, kan du dele passordet, men husk at du gjør det på eget ansvar.

Hilsen slettmeg.no i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett


ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre