Hopp til hovedinnholdet

Tips til nettvett og å være offentlig person på sosiale medier?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har lyst å ha en jobb i sosiale medier. Enten å vere insta kjendis eller noe lignende. Jeg har lyst å kunne tjene på det. Hvordan kan jeg bli oppdaget, og hvordan kan jeg også verne privatlivet mitt? Foreldrene mine er veldig nøye på at vi ikke skal publisere bilder og oss på nettet siden noen kan misbruke det, men hvor sansynlig er egt det? Kunne trengt litt tips :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente (16)

Det er dessverre sånn at de fleste som blir kjente på nettet, ikke hadde intensjoner om det før det skjedde. Det fins derimot mange videoer på youtube om hvordan du for eksempel kan få flere følgere og sponsorer på instagram, som da er den største plattformen for sånne ting. 

Mitt beste tips til deg når det gjelder hva du bør legge ut og ikke legge ut, er å bruke nettvett og sunn fornuft. Tenk deg om to ganger før du legger ut noe hver gang, for det kan stjeles, kopieres eller brukes mot deg i fremtiden. Det er ikke noe som skjer spesielt ofte, men risikoen øker, jo mer "kjent" du blir. Muligheten for sponsorer og inntekter vil også øke med flere følgere og "fans".

Sponsorer er hovedmåten å tjene penger på sånne ting hvis du ønsker å få inntekter. Likevel er det svært vanskelig å tjene nok penger til at du kan "leve av det". Adviral er en sponsorside som kanskje funker for "nybegynnere", og etterhvert vil de begynne å kontakte deg. Hvis du er obs vil du også legge merke til at ulike småmerker er på utkikk etter nye sponsorer i ny og ne. 

Når det gjelder å bli oppdaget, er det mest sannsynlig det aller vanskeligste. Hvis du har åpen konto kan du sette den som "bedriftskonto" så vil du få bedre oversikt over hvilke innlegg som blir mest likt osv. Et annet tips er å poste ting ofte. 

Likevel, å bli kjendis er ikke noe som skjer over natten (som oftest) og det er svært få som klarer å bli det. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan bli en bedre blogger

Jente lager videoblogg (colourbox.com)

Her får du råd om hva du bør tenke godt gjennom før du lager deg en blogg, og hvilke bloggfeller det er vanlig å gå i underveis.

Les mer

Reglene for reklame på blogg

Mønster med sosiale medier, reklmae, osv.(colourbox.com)

Reglene om merking av reklame gjelder ikke bare for toppbloggerne, men for alle som kan tjene penger på bloggen sin. Sett deg inn i dem her.

Les mer

- Tar bilder fra en annens blogg

Kopierer bilde

Jeg laget en falsk profil på sukker.no. Jeg tok bilder fra en blogger, og hun fant det ut. Tror hun anmelder det. Hva skjer i såfall?

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Blogging
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om blogging