Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

En mann på 45 ringer og følger meg, føler meg truet

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, det er en mann som har addet meg på Snapchat og jeg addet tilbake for å spørre hvem han var og hvordan han fikk brukernavnet mitt på snap. Han sa han ikke viste og hadde nummeret mitt. Jeg spurte hvordan han fikk nummeret mitt og han viste ikke sa han. Han spurte om det var riktig nummer han hadde. Jeg var litt dum og sa at det var mitt nummer, for det var det jo. Jeg spurte hvem han var og han sa han var en 45 år gammel mann. Jeg blokkerte han på snap og jeg hadde sakt at han måtte slette mitt nummer eller så skulle jeg ringe politiet. Han sa han skulle det, men jeg blokkerte han på snap selvom.Det viste seg at han ikke hadde slettet mitt nummer og hadde ringt meg, jeg svarte ikke, fordi jeg ikke kjente nummeret og jeg søkte det opp. Det sto hannes navn. Jeg blokkerte nummeret også, jeg tørr ikke ringe politiet å si det, hva gjør jeg? Jeg er redd for at han kommer hjem til meg Jeg trenger hjelp og det fort.

Besvart 12.10.2017 15:51
 

Svar
Hei

Du burde fortelle foreldrene dine om dette. Det er ikke sikkert det er noe å bekymre seg for, men de burde uansett bli gjort klar over det, de er bedre rustet til å ta den vurderingen.

Dessuten er det lurt å ha med foreldrene om du tar saken til politiet, om det er snakk om å anmelde, er foreldrene dine nødt til å være med så lenge du er under 18.

 Hilsen slettmeg.no i samarbeid med ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kontakt politiet

Politiet 02800, ung.no

Ringer du 02800 kommer du til nærmeste politidistrikt, og du får svar uansett når på døgnet du ringer.

Les mer

Vet du hvem du chatter med?

Jente med mobil (colourbox.com)

Har du alltid kontroll på hvem du snakker med på nettet eller i sosiale medier? Og kan du egentlig vite hvem du chatter med?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett. Her kan du lese litt om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett