Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Redd for at venner skal legge ut stygge bilder av meg.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har bursdag nå snart og kjenner at jeg gruer meg litt. Grunnen til det er fordi vennene mine kommer til å legge ut bilder av meg på facebook. Det er jo forsåvidt greit, bare det ikke er så ille eller stygge bilder. Noen av vennene mine har utrolig stygge bilder eller videoer av meg som jeg IKKE vil at de skal dele. Det har jeg sagt til de flere ganger, men de tar meg ikke særiøst. På deres bursdager unngår jeg de stygge bildene. Jeg har sagt til en av dem at jeg blokkerer dem på facebook hvis de skal legge det ut på min tidslinje, men da svarer hun at hun legger det ut på sin egen tidslinje hvis jeg blokkerer henne eller sletter det hun har lagt ut på min. Hvordan kan jeg få dem til å ikke legge ut de stygge bildene av meg?

Besvart 12.10.2017 15:52
 

Svar
Hei

For å få dem til å ikke legge ut noe slikt i det hele tatt er du nødt til å få dem til å innse hvor alvorlig du tar det før bursdagen din kommer. Dersom de ikke vil lytte til deg, burde du snakke med en voksen på skolen, eller få foreldrene dine til å snakke med foreldrene deres.

Uansett vil jeg anbefale deg å ikke blokkere dem, da mister du muligheten til å se om de legger ut noe på sine egne tidslinjer. Så lenge du kan se det som legges ut, har du en mulighet til å få det fjernet gjennom rapportering, her finner du en veiledning for det: slettmeg.no/veiledninger/rapporter-facebook-bilder

Hilsen slettmeg.no i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Regler for bruk av bilder på internett

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Kan du legge ut bilder av andre på internett uten å spørre dem om tillatelse? Hva er viktig å tenke gjennom før du legger ut bilder på nettet?

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg?

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Ung.no gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

- Legger ut bilder av andre uten lov

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Har lagt ut noen bilder på Facebook fra en skoletur vi var på. En av de i klassen vil at jeg skal slette bildene av henne, men jeg skjønner ikke hvorfor. Bildene er ikke noe farlige og viser ikke fest eller noe sånt. Hun sier bare at hun ikke synes hun så noe fin ut. Det er jo mine bilder. Kan hun kreve at jeg skal fjerne dem? Hva skjer om jeg ikke gjør det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett